Het nieuws werd eerder gemeld door de Wall Street Journal. Naar verluidt legt Apple voor WiFiSlam circa 20 miljoen dollar op tafel. Apple bevestigt de overname, maar geeft geen details. Een woordvoerder van de technologiereus zei aan persbureau Reuters: 'Apple neemt soms kleinere technologiebedrijven over maar communiceert niet over zijn plannen.'

WiFiSlam ontwikkelt technologie voor navigatie binnen gebouwen. Zowel Apple als concurrent Google probeert gebruikers betere kaartapplicaties aan te bieden. Apple verving vorig jaar de Maps-applicatie van Google door een eigen app voor mobiele toestellen, maar die bleek geen groot succes. Google biedt sinds eind 2011 al plattegronden aan van openbare gebouwen zoals musea, winkelcentra en treinstations.

Het nieuws werd eerder gemeld door de Wall Street Journal. Naar verluidt legt Apple voor WiFiSlam circa 20 miljoen dollar op tafel. Apple bevestigt de overname, maar geeft geen details. Een woordvoerder van de technologiereus zei aan persbureau Reuters: 'Apple neemt soms kleinere technologiebedrijven over maar communiceert niet over zijn plannen.' WiFiSlam ontwikkelt technologie voor navigatie binnen gebouwen. Zowel Apple als concurrent Google probeert gebruikers betere kaartapplicaties aan te bieden. Apple verving vorig jaar de Maps-applicatie van Google door een eigen app voor mobiele toestellen, maar die bleek geen groot succes. Google biedt sinds eind 2011 al plattegronden aan van openbare gebouwen zoals musea, winkelcentra en treinstations.