Milieuorganisatie Greenpeace heeft haar nieuwe ranglijst van groene technologiebedrijven onder meer Apple, HP en Panasonic weer onderaan geplaatst. Volgens de organisatie reageren de bedrijven te traag in hun milieu-inspanningen.

Apple, HP en Pananonic staan weer onderaan de Greenpeace-lijst van groene technologiebedrijven. Apple kreeg in het voorjaar de wind van voren omdat het zo slecht scoorde en reageerde toen uiteindelijk, bij monde van ceo Steve Jobs, met excuses. Nu, bijna een half jaar later, heeft Apple geen punten verloren, maar is het wel gezakt op de lijst. Dat door de groene inspanningen van de andere bedrijven.

Greenpeace zegt dat Apple schadelijke pvc's en broomhoudende brandvertragers wel aan het uitfaseren is, maar dat dat pas voor eind 2008 zal afgelopen zijn. "Apple moet nog altijd de eerste producten lanceren die vrij zijn van die stoffen", klinkt het bij Greenpeace. In recycling doet Apple het dan weer wel best goed.

Andere milieubedreigers zijn HP, het enige bedrijf dat minder punten scoorde dan voorheen, en Panasonic. Beide bedrijven sporen hun klanten te weinig aan om producten te recycleren en nemen daarin ook zelf te weinig verantwoordelijkheid.

Goed nieuws was er voor Sony en LG, die beide nu gemiddeld tot goed scoren, terwijl ze in april onderaan de lijst bengelden. Groene toppers zijn Nokia, Sony Ericsson en Dell en Lenovo (gedeelde derde plaats).

Milieuorganisatie Greenpeace heeft haar nieuwe ranglijst van groene technologiebedrijven onder meer Apple, HP en Panasonic weer onderaan geplaatst. Volgens de organisatie reageren de bedrijven te traag in hun milieu-inspanningen. Apple, HP en Pananonic staan weer onderaan de Greenpeace-lijst van groene technologiebedrijven. Apple kreeg in het voorjaar de wind van voren omdat het zo slecht scoorde en reageerde toen uiteindelijk, bij monde van ceo Steve Jobs, met excuses. Nu, bijna een half jaar later, heeft Apple geen punten verloren, maar is het wel gezakt op de lijst. Dat door de groene inspanningen van de andere bedrijven. Greenpeace zegt dat Apple schadelijke pvc's en broomhoudende brandvertragers wel aan het uitfaseren is, maar dat dat pas voor eind 2008 zal afgelopen zijn. "Apple moet nog altijd de eerste producten lanceren die vrij zijn van die stoffen", klinkt het bij Greenpeace. In recycling doet Apple het dan weer wel best goed. Andere milieubedreigers zijn HP, het enige bedrijf dat minder punten scoorde dan voorheen, en Panasonic. Beide bedrijven sporen hun klanten te weinig aan om producten te recycleren en nemen daarin ook zelf te weinig verantwoordelijkheid. Goed nieuws was er voor Sony en LG, die beide nu gemiddeld tot goed scoren, terwijl ze in april onderaan de lijst bengelden. Groene toppers zijn Nokia, Sony Ericsson en Dell en Lenovo (gedeelde derde plaats).