Apple heeft Exxon Mobil ingehaald als meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten en dus ook van de wereld.

Dinsdag (lokale tijd) was Apple al even het grootste bedrijf ter wereld in termen van marktkapitalisatie, maar voor sluiting van de beurzen moest het technologiebedrijf olieproducent Exxon Mobil weer laten voorgaan. Gisteren was Apple ook na de sluiting van Wall Street 6 miljard dollar meer waard dan Exxon Mobil, 337 miljard tegenover 331 miljard.

Beide bedrijven lieten wel rode cijfers optekenen. Apple eindigde 2,8 procent lager, Exxon Mobil 4,4 procent.

Exxon Mobil was sinds 2005 het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten. Apple had in mei vorig jaar de tweede plaats afgesnoept van Microsoft.

Analisten merken op dat Exxon Mobile slechts beperkte groeimogelijkheden heeft - omdat het afhankelijk is van olieprijzen en de ontdekking van nieuwe olie - terwijl Apple met nieuwe technologieproducten op de markt kan blijven komen. (KVDA)

Apple heeft Exxon Mobil ingehaald als meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten en dus ook van de wereld. Dinsdag (lokale tijd) was Apple al even het grootste bedrijf ter wereld in termen van marktkapitalisatie, maar voor sluiting van de beurzen moest het technologiebedrijf olieproducent Exxon Mobil weer laten voorgaan. Gisteren was Apple ook na de sluiting van Wall Street 6 miljard dollar meer waard dan Exxon Mobil, 337 miljard tegenover 331 miljard. Beide bedrijven lieten wel rode cijfers optekenen. Apple eindigde 2,8 procent lager, Exxon Mobil 4,4 procent. Exxon Mobil was sinds 2005 het meest waardevolle bedrijf van de Verenigde Staten. Apple had in mei vorig jaar de tweede plaats afgesnoept van Microsoft. Analisten merken op dat Exxon Mobile slechts beperkte groeimogelijkheden heeft - omdat het afhankelijk is van olieprijzen en de ontdekking van nieuwe olie - terwijl Apple met nieuwe technologieproducten op de markt kan blijven komen. (KVDA)