Apple wil op die manier zijn afhankelijkheid van toeleveranciers als Samsung, LG Display, Sharp en Japan Display verminderen, meldt Bloomberg - dat het nieuws over de oprichting van het laboratorium naar buiten bracht. Met een eigen lab krijgt het meer grip op de ontwikkeling en kan het in de toekomst ook andere, kleinere producenten inschakelen voor de productie van de beeldschermen voor zijn iPhones en iPads.

Maar belangrijker nog is het versnellen van de ontwikkeling van kwalitatief goed, maar dunnere, lichtere beeldschermen. Met de introductie van de drukgevoelige en daardoor dikkere schermen in de iPhone 6s werd het apparaat iets zwaarder. Voor de iPhone 6s was dat 14 gram, voor de iPhone 6s Plus 20 gram, grotendeels als gevolg van het nieuwe scherm. Apple wil daar de komende jaren weer gewicht van afschaven.

Daarnaast doe Apple in het lab onderzoek naar organic light emitting diodes, ofwel OLED-schermen; die leveren beter beeld, kunnen nog dunner uitgevoerd worden en verbruiken ook minder energie. Maar ze zijn ook lastiger te produceren.

Volgens Bloomberg werken er nu 50 man in Apples laboratorium op Taiwan, en wordt de personeelsbezetting nog uitgebreid. Apple zelf geeft geen commentaar, en ook de medewerkers van de vestiging bleken niet tot spreken te verleiden.

Bron: Automatiseringgids

Apple wil op die manier zijn afhankelijkheid van toeleveranciers als Samsung, LG Display, Sharp en Japan Display verminderen, meldt Bloomberg - dat het nieuws over de oprichting van het laboratorium naar buiten bracht. Met een eigen lab krijgt het meer grip op de ontwikkeling en kan het in de toekomst ook andere, kleinere producenten inschakelen voor de productie van de beeldschermen voor zijn iPhones en iPads.Maar belangrijker nog is het versnellen van de ontwikkeling van kwalitatief goed, maar dunnere, lichtere beeldschermen. Met de introductie van de drukgevoelige en daardoor dikkere schermen in de iPhone 6s werd het apparaat iets zwaarder. Voor de iPhone 6s was dat 14 gram, voor de iPhone 6s Plus 20 gram, grotendeels als gevolg van het nieuwe scherm. Apple wil daar de komende jaren weer gewicht van afschaven.Daarnaast doe Apple in het lab onderzoek naar organic light emitting diodes, ofwel OLED-schermen; die leveren beter beeld, kunnen nog dunner uitgevoerd worden en verbruiken ook minder energie. Maar ze zijn ook lastiger te produceren.Volgens Bloomberg werken er nu 50 man in Apples laboratorium op Taiwan, en wordt de personeelsbezetting nog uitgebreid. Apple zelf geeft geen commentaar, en ook de medewerkers van de vestiging bleken niet tot spreken te verleiden. Bron: Automatiseringgids