Apple overweegt om een bod uit te brengen op de uitzendrechten voor de Engelse voetbalcompetitie. Dat schrijft de Daily Mail. In de komende maanden wordt er een tender uitgeschreven voor die rechten. Als Apple zou meebieden op de uitzendrechten van de Premier League, dan moet die demarche gezien worden als een 'volgende stap' in de aanloop naar de eerste echte televisies van de elektronicagigant.

Het begint er meer en meer op te lijken dat de iTV's, die al aangekondigd werden in de biografie van Steve Jobs, nog dit jaar gelanceerd zullen worden. Volgens Aziatische toeleveranciers van Apple zouden er in eerste instantie toestellen met schermdiameters van 32 en 37 inch vervaardigd worden.

Het spreekt voor zich dat Apple de brains en de middelen in huis heeft om televisies te bouwen. Maar op contentvlak zullen er nog heel wat inspanningen geleverd moeten worden. Het aanbod op de huidige settopbox Apple TV is teleurstellend, en via dat platform worden er sowieso nog geen live-uitzendingen aangebonden.

Huidig ceo Tim Cook zou de uitzendrechten op de Engelse voetbalcompetitie dus ook kunnen gebruiken om de verkoop van Apple TV (en de iPad) nog een duwtje in de rug te geven. Maar of Apple ook daadwerkelijk met de uitzendrechten aan de haal zal gaan, is nog maar de vraag.

De producent van de iPad en de iPhone mag immers flink wat concurrentie verwachten van onder meer Sky (dat momenteel het grootste uitzendpakket in zijn bezit heeft), ESPN, Al Jazeera én Google. Jawel, het bedrijf van Larry Page en Sergey Brin is ook geïnteresseerd in de rechten, en wel om het eigen Google TV platform mee op te leuken.

De huidige overeenkomst, voor de rechten van 2010 tot 2013, leverden de Engelse voetbalclubs alvast 2 miljard euro op. Zou Cook bereid zijn om zo veel geld op tafel te leggen voor rechten die vooral in Groot-Brittannië, en in mindere mate in de rest van Europa en een deel van Azië, van goudwaarde zijn?

Apple overweegt om een bod uit te brengen op de uitzendrechten voor de Engelse voetbalcompetitie. Dat schrijft de Daily Mail. In de komende maanden wordt er een tender uitgeschreven voor die rechten. Als Apple zou meebieden op de uitzendrechten van de Premier League, dan moet die demarche gezien worden als een 'volgende stap' in de aanloop naar de eerste echte televisies van de elektronicagigant.Het begint er meer en meer op te lijken dat de iTV's, die al aangekondigd werden in de biografie van Steve Jobs, nog dit jaar gelanceerd zullen worden. Volgens Aziatische toeleveranciers van Apple zouden er in eerste instantie toestellen met schermdiameters van 32 en 37 inch vervaardigd worden.Het spreekt voor zich dat Apple de brains en de middelen in huis heeft om televisies te bouwen. Maar op contentvlak zullen er nog heel wat inspanningen geleverd moeten worden. Het aanbod op de huidige settopbox Apple TV is teleurstellend, en via dat platform worden er sowieso nog geen live-uitzendingen aangebonden.Huidig ceo Tim Cook zou de uitzendrechten op de Engelse voetbalcompetitie dus ook kunnen gebruiken om de verkoop van Apple TV (en de iPad) nog een duwtje in de rug te geven. Maar of Apple ook daadwerkelijk met de uitzendrechten aan de haal zal gaan, is nog maar de vraag.De producent van de iPad en de iPhone mag immers flink wat concurrentie verwachten van onder meer Sky (dat momenteel het grootste uitzendpakket in zijn bezit heeft), ESPN, Al Jazeera én Google. Jawel, het bedrijf van Larry Page en Sergey Brin is ook geïnteresseerd in de rechten, en wel om het eigen Google TV platform mee op te leuken.De huidige overeenkomst, voor de rechten van 2010 tot 2013, leverden de Engelse voetbalclubs alvast 2 miljard euro op. Zou Cook bereid zijn om zo veel geld op tafel te leggen voor rechten die vooral in Groot-Brittannië, en in mindere mate in de rest van Europa en een deel van Azië, van goudwaarde zijn?