Elektronicagigant Apple zou werken aan een goedkopere versie van de iPhone. Mogelijk ligt die deze herfst al in de winkel.

Dat schrijft The Wall Street Journal op gezag van anonieme bronnen die gebrieft zouden zijn over de kwestie. De goedkopere versie zou uit een eenvoudiger materiaal kunnen bestaan dan het nu gebruikte aluminium, of onderdelen van oudere versies van de iPhone kunnen bevatten, luidt het. Apple zelf geeft voorlopig geen commentaar.

Goedkopere behuizing

Volgens de krant denkt Apple al sinds 2009 na over de mogelijkheid om extra marktaandeel te winnen met een goedkopere variant van de iPhone. Voor de lancering van de iPhone 4 - medio 2010 - heeft het bedrijf al eens mogelijke ontwerpen uitgewerkt. Die hadden toen onder meer een goedkopere behuizing, aldus nog een bron. Nog volgens de anonieme bronnen zou de goedkope iPhone dit najaar al gelanceerd kunnen worden.

Met de goedkopere iPhone wil Apple concurreren met betaalbare Android-smartphones. Eind 2011 verkocht Apple 23 procent van alle smartphones ter wereld, schrijft The Wall Street Journal. Eind 2012 was dat nog 14,6 procent.

Samsung

Ondertussen groeide concurrent Samsungs marktandeel van 8,8 procent in 2010 tot 30,1 procent vandaag. Samsung, nu de marktleider in smartphones, verkoopt naast prijzige vlaggenschepen als de Galaxy SIII en de Galaxy Note ook een heel assortiment aan goedkopere smartphones.

Merkwaardig genoeg bestaat de goedkopere iPhone eigenlijk al. Wanneer er een nieuw model uitkomt, verlaagt Apple traditiegetrouw de prijs van het vorige. (Belga/TV)

Elektronicagigant Apple zou werken aan een goedkopere versie van de iPhone. Mogelijk ligt die deze herfst al in de winkel.Dat schrijft The Wall Street Journal op gezag van anonieme bronnen die gebrieft zouden zijn over de kwestie. De goedkopere versie zou uit een eenvoudiger materiaal kunnen bestaan dan het nu gebruikte aluminium, of onderdelen van oudere versies van de iPhone kunnen bevatten, luidt het. Apple zelf geeft voorlopig geen commentaar. Goedkopere behuizing Volgens de krant denkt Apple al sinds 2009 na over de mogelijkheid om extra marktaandeel te winnen met een goedkopere variant van de iPhone. Voor de lancering van de iPhone 4 - medio 2010 - heeft het bedrijf al eens mogelijke ontwerpen uitgewerkt. Die hadden toen onder meer een goedkopere behuizing, aldus nog een bron. Nog volgens de anonieme bronnen zou de goedkope iPhone dit najaar al gelanceerd kunnen worden. Met de goedkopere iPhone wil Apple concurreren met betaalbare Android-smartphones. Eind 2011 verkocht Apple 23 procent van alle smartphones ter wereld, schrijft The Wall Street Journal. Eind 2012 was dat nog 14,6 procent.Samsung Ondertussen groeide concurrent Samsungs marktandeel van 8,8 procent in 2010 tot 30,1 procent vandaag. Samsung, nu de marktleider in smartphones, verkoopt naast prijzige vlaggenschepen als de Galaxy SIII en de Galaxy Note ook een heel assortiment aan goedkopere smartphones. Merkwaardig genoeg bestaat de goedkopere iPhone eigenlijk al. Wanneer er een nieuw model uitkomt, verlaagt Apple traditiegetrouw de prijs van het vorige. (Belga/TV)