Er zijn al verschillende betaalapps voor smartphones beschikbaar in België: die van Google voor Android-telefoons, maar ook lokale initiatieven als Payconiq en Bancontact. Over ApplePay waren er wel geruchten, maar de introductie liet lang op zich wachten.

Tot nu dus, zo vernam De Tijd van meerdere bronnen. Klanten van BNP Paribas Fortis zullen hun kaart kunnen toevoegen aan de Apple Wallet en vervolgens in winkels kunnen betalen door hun smartphone tegen de terminal te houden. Vanaf een bepaald bedrag is bevestiging nodig via vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Er zijn al verschillende betaalapps voor smartphones beschikbaar in België: die van Google voor Android-telefoons, maar ook lokale initiatieven als Payconiq en Bancontact. Over ApplePay waren er wel geruchten, maar de introductie liet lang op zich wachten. Tot nu dus, zo vernam De Tijd van meerdere bronnen. Klanten van BNP Paribas Fortis zullen hun kaart kunnen toevoegen aan de Apple Wallet en vervolgens in winkels kunnen betalen door hun smartphone tegen de terminal te houden. Vanaf een bepaald bedrag is bevestiging nodig via vingerafdruk of gezichtsherkenning.