Al maanden doen geruchten de ronde over nieuwe een nieuwe MacBook Pro en een nieuwe MacBook Air. En ook van de Mac Pro wordt het nodige verwacht. Of ook Apples populairste desktopcomputer, de iMac, op een opfrisbeurt mag rekenen, is niet bekend.

Als de informatie van het doorgaans betrouwbare Recode klopt, heeft Apple een drukke laatste week van oktober voor de boeg. Op dinsdag de 25e komt het bedrijf namelijk met cijfers.

Apple trekt stekker uit oude USB-aansluiting

De misschien wel belangrijkste verandering die het bedrijf zal aankondigen betreft het ontbreken van een USB-A-aansluiting. Apple gaat de 'oude' aansluitingen vervangen voor het nieuwe USB-C.

Naast USB-A moeten ook Apples eigen MagSafe-oplaadpoort, het SD-kaart-sleufje en de HDMI-aansluiting het ontgelden. In de vernieuwde MacBook Pro van het afgelopen jaar zijn de verouderde poorten al weggelaten en de Japanse website schrijft dat Apple die ontwikkeling nu doortrekt naar de Air-lijn. Het grote verschil met de nu te verkrijgen MacBook Pro is dat er meerdere USB C-poorten op de nieuwe Macs komen. Zo wordt gesuggereerd dat de nieuwe Pro er vier krijgt. De huidige MacBook Pro heeft slechts één USB-C poort en dat leverde het bedrijf de nodige kritiek op.

OLED

Andere nieuwe snufjes in de MacBook Pro en de MacBook Air zijn een OLED-scherm op de plek waar nu de functietoetsen op het toetsenbord zitten en ondersteuning voor de TouchID-vingerafdrukscanner die ook in de iPhone en iPads te vinden is.

(ANP/WK)

Al maanden doen geruchten de ronde over nieuwe een nieuwe MacBook Pro en een nieuwe MacBook Air. En ook van de Mac Pro wordt het nodige verwacht. Of ook Apples populairste desktopcomputer, de iMac, op een opfrisbeurt mag rekenen, is niet bekend.Als de informatie van het doorgaans betrouwbare Recode klopt, heeft Apple een drukke laatste week van oktober voor de boeg. Op dinsdag de 25e komt het bedrijf namelijk met cijfers.Apple trekt stekker uit oude USB-aansluitingDe misschien wel belangrijkste verandering die het bedrijf zal aankondigen betreft het ontbreken van een USB-A-aansluiting. Apple gaat de 'oude' aansluitingen vervangen voor het nieuwe USB-C.Naast USB-A moeten ook Apples eigen MagSafe-oplaadpoort, het SD-kaart-sleufje en de HDMI-aansluiting het ontgelden. In de vernieuwde MacBook Pro van het afgelopen jaar zijn de verouderde poorten al weggelaten en de Japanse website schrijft dat Apple die ontwikkeling nu doortrekt naar de Air-lijn. Het grote verschil met de nu te verkrijgen MacBook Pro is dat er meerdere USB C-poorten op de nieuwe Macs komen. Zo wordt gesuggereerd dat de nieuwe Pro er vier krijgt. De huidige MacBook Pro heeft slechts één USB-C poort en dat leverde het bedrijf de nodige kritiek op.OLEDAndere nieuwe snufjes in de MacBook Pro en de MacBook Air zijn een OLED-scherm op de plek waar nu de functietoetsen op het toetsenbord zitten en ondersteuning voor de TouchID-vingerafdrukscanner die ook in de iPhone en iPads te vinden is.(ANP/WK)