Apple blijft met voorsprong marktleider op vlak van legale en betalende digitale muziek, aldus het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD. In het laatste kwartaal van vorig jaar liep 63 procent van de downloads via iTunes. Amazon lijkt zich meer in de debatten te gaan mengen. De retailreus had eind 2012 22 procent van de downloadmarkt in handen, tegenover 15 procent in 2011.

Streaming

In dezelfde studie beweert NPD overigens nog dat streamingdiensten als Spotify en Deezer - waarbij je muziek 'leent' en dus niet koopt - de digitale muziekverkoop bevorderen.

Apple zou zich binnenkort ook op zo'n dienst willen storten, zo doet een recent gesprek tussen Tim Cook en muziekproducer Jimmy Lovine van hoofdtelefoonfabrikant Beats Electronics vermoeden. Beats heeft immers ook een streamingsite op stapel staan.

Apple blijft met voorsprong marktleider op vlak van legale en betalende digitale muziek, aldus het Amerikaanse onderzoeksbureau NPD. In het laatste kwartaal van vorig jaar liep 63 procent van de downloads via iTunes. Amazon lijkt zich meer in de debatten te gaan mengen. De retailreus had eind 2012 22 procent van de downloadmarkt in handen, tegenover 15 procent in 2011. Streaming In dezelfde studie beweert NPD overigens nog dat streamingdiensten als Spotify en Deezer - waarbij je muziek 'leent' en dus niet koopt - de digitale muziekverkoop bevorderen. Apple zou zich binnenkort ook op zo'n dienst willen storten, zo doet een recent gesprek tussen Tim Cook en muziekproducer Jimmy Lovine van hoofdtelefoonfabrikant Beats Electronics vermoeden. Beats heeft immers ook een streamingsite op stapel staan.