Er is sinds kort een nieuwe Samsung Galaxy-smartphone, en dat betekent dus ook een nieuwe episode in de patentensoap met Apple. De iPhone-maker beschuldigt Samsung van het schenden van liefst vijf patenten met de Galaxy S4, en heeft een klacht ingediend bij de rechtbank in Californië. Dat leidt de blog FOSS Patents af uit rechtbankdocumenten.

Twee van de vijf patenten hebben betrekking op functies in zoekmachines (Samsung maakt gebruik van Google Now, dus eigenlijk is Google hier de verantwoordelijke), en de andere drie gaan over technieken die gebruikt worden voor de gebruikersinterface en de verwerking van data.

Er is sinds kort een nieuwe Samsung Galaxy-smartphone, en dat betekent dus ook een nieuwe episode in de patentensoap met Apple. De iPhone-maker beschuldigt Samsung van het schenden van liefst vijf patenten met de Galaxy S4, en heeft een klacht ingediend bij de rechtbank in Californië. Dat leidt de blog FOSS Patents af uit rechtbankdocumenten. Twee van de vijf patenten hebben betrekking op functies in zoekmachines (Samsung maakt gebruik van Google Now, dus eigenlijk is Google hier de verantwoordelijke), en de andere drie gaan over technieken die gebruikt worden voor de gebruikersinterface en de verwerking van data.