Apple trekt de stekker uit zijn sociale netwerk Ping, en wel vanaf 30 september. Nieuwe gebruikers kunnen zich nu al niet meer aanmelden. Het verhaal van Ping leest als de kroniek van een aankondigde dood. Het platform werd in september 2010 aangekondigd als onderdeel van iTunes 10, en moest een sociaal netwerk worden dat focuste op muziek en bands. Maar Ping kwam niet van de grond: de interactie was beperkt en Apple stak er ook nauwelijks (marketing)energie in.

"We hebben Ping uitgeprobeerd en de klanten hebben ons duidelijk laten blijken dat het niet iets is waar ze veel energie in gaan steken", stelde Tim Cook eind mei al op een conferentie van All Things D. Toen liet hij nog in het midden of Ping het zou overleven.

Intussen heeft fansite 9 To 5 Mac ontdekt dat Ping vanaf 30 september niet meer zal werken. Apple heeft hier zelf niet over gecommuniceerd. Wel bleek tijdens het persevenement van gisteren dat de nieuwe versie van iTunes (iTunes 11) geen link meer bevat naar het sociale netwerk.

Het alternatief is een sterkere integratie met sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, ook via iTunes.

Apple trekt de stekker uit zijn sociale netwerk Ping, en wel vanaf 30 september. Nieuwe gebruikers kunnen zich nu al niet meer aanmelden. Het verhaal van Ping leest als de kroniek van een aankondigde dood. Het platform werd in september 2010 aangekondigd als onderdeel van iTunes 10, en moest een sociaal netwerk worden dat focuste op muziek en bands. Maar Ping kwam niet van de grond: de interactie was beperkt en Apple stak er ook nauwelijks (marketing)energie in. "We hebben Ping uitgeprobeerd en de klanten hebben ons duidelijk laten blijken dat het niet iets is waar ze veel energie in gaan steken", stelde Tim Cook eind mei al op een conferentie van All Things D. Toen liet hij nog in het midden of Ping het zou overleven. Intussen heeft fansite 9 To 5 Mac ontdekt dat Ping vanaf 30 september niet meer zal werken. Apple heeft hier zelf niet over gecommuniceerd. Wel bleek tijdens het persevenement van gisteren dat de nieuwe versie van iTunes (iTunes 11) geen link meer bevat naar het sociale netwerk. Het alternatief is een sterkere integratie met sociale netwerken zoals Facebook en Twitter, ook via iTunes.