Tijdens de voorstelling van de iPhone 5 kondigde Apple ook een ingrijpende update van iTunes aan, met een compleet ander design en nieuwe functionaliteiten. Die nieuwe versie moest eind oktober verschijnen, maar is nu met een maand uitgesteld.

"Het nieuwe iTunes kost meer tijd dan verwacht. We hebben nog wat extra tijd nodig om alles in zijn plooi te doen vallen. De nieuwe versie komt er voor het einde van november aan", liet Apple-woordvoerder Tom Neumayr weten aan CNet.

Het is redelijk ongebruikelijk dat Apple zich verantwoordt voor het niet behalen van een deadline. De hardwaregigant lijkt na de desastreuze lancering van de halfbakken eigen Kaarten-applicatie voorzichtiger te willen omspringen met het te snel op de markt brengen van een nieuw product.

iTunes 11 zal een fundamenteel andere, simpelere vormgeving krijgen met meer nadruk op album-artwork, alsook een nieuwe mini-speler, een geüpdatete zoekfunctie en een nauwere integratie met iCloud.

Tijdens de voorstelling van de iPhone 5 kondigde Apple ook een ingrijpende update van iTunes aan, met een compleet ander design en nieuwe functionaliteiten. Die nieuwe versie moest eind oktober verschijnen, maar is nu met een maand uitgesteld. "Het nieuwe iTunes kost meer tijd dan verwacht. We hebben nog wat extra tijd nodig om alles in zijn plooi te doen vallen. De nieuwe versie komt er voor het einde van november aan", liet Apple-woordvoerder Tom Neumayr weten aan CNet. Het is redelijk ongebruikelijk dat Apple zich verantwoordt voor het niet behalen van een deadline. De hardwaregigant lijkt na de desastreuze lancering van de halfbakken eigen Kaarten-applicatie voorzichtiger te willen omspringen met het te snel op de markt brengen van een nieuw product. iTunes 11 zal een fundamenteel andere, simpelere vormgeving krijgen met meer nadruk op album-artwork, alsook een nieuwe mini-speler, een geüpdatete zoekfunctie en een nauwere integratie met iCloud.