In het eerste kwartaal van dit jaar bezocht een recordaantal van 121 miljoen mensen een Apple Store - er zijn er wereldwijd bijna 400. Daarmee haalt Apple bijna evenveel bezoekers dan Disneyland en Disney World, die elk kwartaal door naar schatting 125 miljoen mensen bezocht worden.

Je zou denken dat de inkomsten per bezoeker hoger liggen bij Disney, vanwege de hoge toegangsprijzen voor de themaparken. Niet zo: Disneyland en Disney World draaiden het laatste kwartaal een omzet van 3,4 miljard dollar, de Apple Stores 6,4 miljard dollar. Ook de winst lag in het eerste kwartaal van 2013 hoger bij Apple: 1,6 miljard dollar, tegenover 577 miljoen dollar voor Disney.

Leuk detail: voormalig Apple-baas Steve Jobs - die ook nog CEO is geweest van het door Disney opgeslokte Pixar - was Disney's grootste individuele aandeelhouder.

In het eerste kwartaal van dit jaar bezocht een recordaantal van 121 miljoen mensen een Apple Store - er zijn er wereldwijd bijna 400. Daarmee haalt Apple bijna evenveel bezoekers dan Disneyland en Disney World, die elk kwartaal door naar schatting 125 miljoen mensen bezocht worden. Je zou denken dat de inkomsten per bezoeker hoger liggen bij Disney, vanwege de hoge toegangsprijzen voor de themaparken. Niet zo: Disneyland en Disney World draaiden het laatste kwartaal een omzet van 3,4 miljard dollar, de Apple Stores 6,4 miljard dollar. Ook de winst lag in het eerste kwartaal van 2013 hoger bij Apple: 1,6 miljard dollar, tegenover 577 miljoen dollar voor Disney. Leuk detail: voormalig Apple-baas Steve Jobs - die ook nog CEO is geweest van het door Disney opgeslokte Pixar - was Disney's grootste individuele aandeelhouder.