Want uit onderzoek in opdracht van Fortune.com blijkt dat de iPhones goed zijn voor 91 procent van de smartphonemarkt. Samsung kon rekenen op 14 procent van de totale winst. Opgeteld komt dit op meer dan 100%, doordat andere fabrikanten geen winst maakten of zelfs verlieslatend zijn.

Fortune.com
© Fortune.com

Zo is Microsoft volgens het onderzoek goed voor -3 procent van de winst, en staan HTC, Lenovo en Sony allen op -1 procent. LG, Blackberry en TCL speelden quitte.

Apple heeft daarbij 17,2 procent marktaandeel en Samsung weet met 23,9 procent marktaandeel lang niet zoveel winst te maken. Dit heeft te maken met de enorme marges die Apple op een iPhone pakt - Samsung kan hier niet aan tippen.

Fortune.com
© Fortune.com

Van de Chinese smartphonefabrikanten Huawei, Xiaomi en ZTE - die niet beursgenoteerd zijn - zijn geen winstcijfers bekend. Wel is duidelijk te zien dat Huawei een flinke groei doorgemaakt heeft. De Chinese fabrikant heeft een marktaandeel van 8 procent en laat bekende merken als LG, HTC en Microsoft ruim achter zich.

Want uit onderzoek in opdracht van Fortune.com blijkt dat de iPhones goed zijn voor 91 procent van de smartphonemarkt. Samsung kon rekenen op 14 procent van de totale winst. Opgeteld komt dit op meer dan 100%, doordat andere fabrikanten geen winst maakten of zelfs verlieslatend zijn. Zo is Microsoft volgens het onderzoek goed voor -3 procent van de winst, en staan HTC, Lenovo en Sony allen op -1 procent. LG, Blackberry en TCL speelden quitte.Apple heeft daarbij 17,2 procent marktaandeel en Samsung weet met 23,9 procent marktaandeel lang niet zoveel winst te maken. Dit heeft te maken met de enorme marges die Apple op een iPhone pakt - Samsung kan hier niet aan tippen. Van de Chinese smartphonefabrikanten Huawei, Xiaomi en ZTE - die niet beursgenoteerd zijn - zijn geen winstcijfers bekend. Wel is duidelijk te zien dat Huawei een flinke groei doorgemaakt heeft. De Chinese fabrikant heeft een marktaandeel van 8 procent en laat bekende merken als LG, HTC en Microsoft ruim achter zich.