Apple heeft 5 miljoen iPhones teruggestuurd naar de fabriek van Foxconn, schrijft de China Business Journal, maar volgens een anonieme bron bij Foxconn gaat het zelfs om 8 miljoen stuks. De betreffende smartphones functioneerden niet goed of waren slecht afgewerkt.

Dit kan Foxconn wel eens duur komen te staan. De Taiwanese fabrikant moet per smartphone namelijk zo'n 25 euro ophoesten om de defecte onderdelen te herstellen. Het totale kostenplaatje voor 8 miljoen toestellen loopt dan op tot 198 miljoen euro.

Dat cijfer omvat ongeveer tweederde van de winst die Foxconn in 2012 maakte met zijn integrated Digital Product Business Group (iDPBG). Eerder deze maand raakte nog bekend dat Foxconn in het eerste kwartaal 19 procent minder verkocht heeft dan vorig jaar, mede door de terugvallende verkoop van de iPhone.

Apple heeft 5 miljoen iPhones teruggestuurd naar de fabriek van Foxconn, schrijft de China Business Journal, maar volgens een anonieme bron bij Foxconn gaat het zelfs om 8 miljoen stuks. De betreffende smartphones functioneerden niet goed of waren slecht afgewerkt. Dit kan Foxconn wel eens duur komen te staan. De Taiwanese fabrikant moet per smartphone namelijk zo'n 25 euro ophoesten om de defecte onderdelen te herstellen. Het totale kostenplaatje voor 8 miljoen toestellen loopt dan op tot 198 miljoen euro. Dat cijfer omvat ongeveer tweederde van de winst die Foxconn in 2012 maakte met zijn integrated Digital Product Business Group (iDPBG). Eerder deze maand raakte nog bekend dat Foxconn in het eerste kwartaal 19 procent minder verkocht heeft dan vorig jaar, mede door de terugvallende verkoop van de iPhone.