Het virus werd vrijdag ontdekt en legde een aantal belangrijke productieprocessen stil. TSMC kon verdere verspreiding voorkomen en de productie deels hervatten, maar meerdere fabrieken liggen nog zeker tot het einde van het weekend plat.

Het is niet voor het eerst dat het bedrijf wordt aangevallen met een virus, maar wel voor het eerst dat de processen zodanig in de war worden gebracht. De aanval komt op een vervelend moment, want TSMC is juist aan het opschalen voor de productie van de nieuwste iPhone die naar verwachting in het najaar wordt aangekondigd. Hoe groot de schade is voor TSMC én eventueel voor Apple is niet duidelijk.

De bron van het virus is onbekend. Volgens TSMC is er geen sprake van hacking.

Het virus werd vrijdag ontdekt en legde een aantal belangrijke productieprocessen stil. TSMC kon verdere verspreiding voorkomen en de productie deels hervatten, maar meerdere fabrieken liggen nog zeker tot het einde van het weekend plat.Het is niet voor het eerst dat het bedrijf wordt aangevallen met een virus, maar wel voor het eerst dat de processen zodanig in de war worden gebracht. De aanval komt op een vervelend moment, want TSMC is juist aan het opschalen voor de productie van de nieuwste iPhone die naar verwachting in het najaar wordt aangekondigd. Hoe groot de schade is voor TSMC én eventueel voor Apple is niet duidelijk.De bron van het virus is onbekend. Volgens TSMC is er geen sprake van hacking.