De nieuwe beveiligingsmogelijkheden zijn beschikbaar vanaf 1 oktober, meldt Apple Insider.

De tweestapsverificatie, die optioneel is, houdt in dat gebruikers een code ontvangen op hun iPhone of hun iPad waarmee ze toegang tot de iCloud krijgen. De methode werd in juni al getest.

Bovendien zal Apple meldingen versturen als geprobeerd is om in te loggen op het account van gebruikers, die zo kunnen controleren of zij dat zelf hebben gedaan.

Voor derde partij applicaties die ook toegang tot de iCloud vereisen en die geen tweestapsverificatie ondersteunen, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird, introduceert Apple zogenaamde 'applicatie-specifieke' paswoorden.

De extra beveiliging komt er nadat enkele weken naaktfoto's van Hollywoodsterren als Jennifer Lawrence en Kate Upton werden gelekt op sociale media. Een hacker beweert dat hij ze kon bemachtigen door Apple's iCloud te kraken. (KVDA)

De nieuwe beveiligingsmogelijkheden zijn beschikbaar vanaf 1 oktober, meldt Apple Insider.De tweestapsverificatie, die optioneel is, houdt in dat gebruikers een code ontvangen op hun iPhone of hun iPad waarmee ze toegang tot de iCloud krijgen. De methode werd in juni al getest.Bovendien zal Apple meldingen versturen als geprobeerd is om in te loggen op het account van gebruikers, die zo kunnen controleren of zij dat zelf hebben gedaan.Voor derde partij applicaties die ook toegang tot de iCloud vereisen en die geen tweestapsverificatie ondersteunen, zoals Microsoft Outlook of Mozilla Thunderbird, introduceert Apple zogenaamde 'applicatie-specifieke' paswoorden.De extra beveiliging komt er nadat enkele weken naaktfoto's van Hollywoodsterren als Jennifer Lawrence en Kate Upton werden gelekt op sociale media. Een hacker beweert dat hij ze kon bemachtigen door Apple's iCloud te kraken. (KVDA)