Apple verwacht een omzet van 15,6 miljard dollar tijdens het eerste kwartaal van 2010. Dat is een stijging van 32 procent. De winst zou met 50 procent toenemen tot 3,38 miljard dollar.

De stijging wordt toegeschreven aan de verdubbelde verkoop van iPhones. De verkoop wordt op 8,7 miljoen stuks geschat terwijl de verkoop van Mac-computers steeg met 33 procent tot 3,36 miljoen stuks. De verkoop van iPods daalde met 8 procent tot 21 miljoen dollar.

De resultaten van Apple worden ook beïnvloed door het verwachte einde van de exclusieve samenwerking tussen Apple en AT&T voor de iPhone in de VS. De hippe telefoon wordt ook bruikbaar voor klanten van Verizon, de grootste operator voor mobiele telefonie in de VS.

"We plannen dit jaar de lancering van enkele sterke producten", zei Steve Jobs, ceo van Apple. "We starten al deze week met een product waar we zelf door gefascineerd zijn."

Verwacht wordt dat Apple [morgen met een tablet-pc op de proppen komt]. Met het touchscreen-apparaat zou de gebruiker op het internet kunnen, elektronische boeken kunnen lezen en digitale video's bekijken en spelletjes kunnen spelen. Het toestel zou over een sterke batterij beschikken en zal hoogstwaarschijnlijk worden aangestuurd door het Mac OS X-besturingsysteem. De prijs wordt tussen 600 en 1.000 dollar geschat. Een analist verwacht dat er tot 5 miljoen stuks over de toonbank kunnen gaan tijdens het eerste jaar.

Bron: Belga

Apple verwacht een omzet van 15,6 miljard dollar tijdens het eerste kwartaal van 2010. Dat is een stijging van 32 procent. De winst zou met 50 procent toenemen tot 3,38 miljard dollar. De stijging wordt toegeschreven aan de verdubbelde verkoop van iPhones. De verkoop wordt op 8,7 miljoen stuks geschat terwijl de verkoop van Mac-computers steeg met 33 procent tot 3,36 miljoen stuks. De verkoop van iPods daalde met 8 procent tot 21 miljoen dollar. De resultaten van Apple worden ook beïnvloed door het verwachte einde van de exclusieve samenwerking tussen Apple en AT&T voor de iPhone in de VS. De hippe telefoon wordt ook bruikbaar voor klanten van Verizon, de grootste operator voor mobiele telefonie in de VS. "We plannen dit jaar de lancering van enkele sterke producten", zei Steve Jobs, ceo van Apple. "We starten al deze week met een product waar we zelf door gefascineerd zijn." Verwacht wordt dat Apple [morgen met een tablet-pc op de proppen komt]. Met het touchscreen-apparaat zou de gebruiker op het internet kunnen, elektronische boeken kunnen lezen en digitale video's bekijken en spelletjes kunnen spelen. Het toestel zou over een sterke batterij beschikken en zal hoogstwaarschijnlijk worden aangestuurd door het Mac OS X-besturingsysteem. De prijs wordt tussen 600 en 1.000 dollar geschat. Een analist verwacht dat er tot 5 miljoen stuks over de toonbank kunnen gaan tijdens het eerste jaar. Bron: Belga