Motorola, waarvan de mobiele poot in handen in van Google, heeft van een Duitse rechtbank gelijk gekregen in een dispuut met Apple over een patent. Het is echter nog niet duidelijk welk gevolg de beslissing zal hebben voor Apple.

Het vonnis zou volgens sommigen het Amerikaanse Apple verbieden om nog langer smartphone te verkopen in Duitsland, omdat de technologie in strijd is met twee patenten van Motorola. Enkele uren na het vonnis verklaarde een woordvoerder van Apple echter dat "de beslissing ons op dit moment niet verhindert producten te verkopen in Duitsland". Apple houdt vol dat het om een louter procedurele kwestie gaat.

Bij de rechtbank is voorlopig niemand beschikbaar voor extra uitleg, maar volgens een patentexpert is het belangrijk dat Apple de woorden "op dit moment" gebruikt.

Motorola is sinds kort eigendom van Google, dat meerdere patentconflicten met Apple.

Bron: Belga

Motorola, waarvan de mobiele poot in handen in van Google, heeft van een Duitse rechtbank gelijk gekregen in een dispuut met Apple over een patent. Het is echter nog niet duidelijk welk gevolg de beslissing zal hebben voor Apple. Het vonnis zou volgens sommigen het Amerikaanse Apple verbieden om nog langer smartphone te verkopen in Duitsland, omdat de technologie in strijd is met twee patenten van Motorola. Enkele uren na het vonnis verklaarde een woordvoerder van Apple echter dat "de beslissing ons op dit moment niet verhindert producten te verkopen in Duitsland". Apple houdt vol dat het om een louter procedurele kwestie gaat. Bij de rechtbank is voorlopig niemand beschikbaar voor extra uitleg, maar volgens een patentexpert is het belangrijk dat Apple de woorden "op dit moment" gebruikt. Motorola is sinds kort eigendom van Google, dat meerdere patentconflicten met Apple. Bron: Belga