Apple wordt voor de rechter gedaagd omdat het concern een forum heeft afgesloten waarop te lezen stond hoe gebruikers andere software, buiten die van Apple zelf (iTunes), konden gebruiken op hun iPod of iPhone.

De vereniging voor de rechten van internetters, Electronic Frontier Foundation (EFF), heeft samen met OdioWorks, uitgever van het forum, een klacht ingediend bij een Amerikaanse rechtbank. De hele zaak dateert van eind 2008, toen de site BluWiki, een forum opende met daarop de verschillende manieren om een iPod of iPhone (allebei producten van Apple) te doen werken met populaire audio software zoals Songbird, Banshee, Rockbox en Winamp.

Het gebruik van deze software maakt het makkelijker om muziek te downloaden van andere sites dan de exclusieve onlinewinkel van Apple, iTunes. De advocaten van Apple dreigden met een proces tegen Odioworks wegens het verspreiden van manieren om hun technologie te omzeilen. BluWiki besloot daarop om het desbetreffende forum af te sluiten.

Apple heeft altijd geweigerd om iPods en iPhones "te openen" voor andere systemen, waardoor iTunes beschermd blijft. "De bedreigingen van Apple zijn censuur", aldus Fred von Lohmann, de advocaat van EFF. "Het is nog altijd legaal om onderzoek te doen naar veranderingen op het vlak van informatica. Het blijft ook nog altijd legaal voor participerende sites om daar discussies over te houden", aldus von Lohmann. Volgens het Franse persagentschap AFP kon Apple de berichten niet bevestigen.

Bron: Belga

Apple wordt voor de rechter gedaagd omdat het concern een forum heeft afgesloten waarop te lezen stond hoe gebruikers andere software, buiten die van Apple zelf (iTunes), konden gebruiken op hun iPod of iPhone. De vereniging voor de rechten van internetters, Electronic Frontier Foundation (EFF), heeft samen met OdioWorks, uitgever van het forum, een klacht ingediend bij een Amerikaanse rechtbank. De hele zaak dateert van eind 2008, toen de site BluWiki, een forum opende met daarop de verschillende manieren om een iPod of iPhone (allebei producten van Apple) te doen werken met populaire audio software zoals Songbird, Banshee, Rockbox en Winamp. Het gebruik van deze software maakt het makkelijker om muziek te downloaden van andere sites dan de exclusieve onlinewinkel van Apple, iTunes. De advocaten van Apple dreigden met een proces tegen Odioworks wegens het verspreiden van manieren om hun technologie te omzeilen. BluWiki besloot daarop om het desbetreffende forum af te sluiten. Apple heeft altijd geweigerd om iPods en iPhones "te openen" voor andere systemen, waardoor iTunes beschermd blijft. "De bedreigingen van Apple zijn censuur", aldus Fred von Lohmann, de advocaat van EFF. "Het is nog altijd legaal om onderzoek te doen naar veranderingen op het vlak van informatica. Het blijft ook nog altijd legaal voor participerende sites om daar discussies over te houden", aldus von Lohmann. Volgens het Franse persagentschap AFP kon Apple de berichten niet bevestigen. Bron: Belga