Het Amerikaans patentenbureau heeft Apple een patent toegekend op een productiemethode voor gebogen aanraakschermen, schrijft AppleInsider. De iPhone-maker vroeg dit patent al in 2010 aan.

Dankzij deze productiemethode zouden er gebogen schermen ontwikkeld kunnen worden zonder (veel) schade. Een speciale filmlaag moet beschadiging tijdens de verhitting van de schermen namelijk voorkomen.

Volgens de patentomschrijving kan de technologie onder meer verwerkt worden in displays, touchpads en touch-muizen. Hoewel het niet zeker is dat Apple het patent ooit gaat gebruiken voor consumentenproducten, wordt verwacht dat het bedrijf haar langverwachte iWatch en mogelijk ook toekomstige iPhone-modellen zal uitrusten met gebogen schermpjes.

Zulke displays zijn op dit moment al verkrijgbaar op de markt: onder meer de Galaxy Round-smartphone van Samsung en de LG G Flex beschikken hierover.

Het Amerikaans patentenbureau heeft Apple een patent toegekend op een productiemethode voor gebogen aanraakschermen, schrijft AppleInsider. De iPhone-maker vroeg dit patent al in 2010 aan. Dankzij deze productiemethode zouden er gebogen schermen ontwikkeld kunnen worden zonder (veel) schade. Een speciale filmlaag moet beschadiging tijdens de verhitting van de schermen namelijk voorkomen. Volgens de patentomschrijving kan de technologie onder meer verwerkt worden in displays, touchpads en touch-muizen. Hoewel het niet zeker is dat Apple het patent ooit gaat gebruiken voor consumentenproducten, wordt verwacht dat het bedrijf haar langverwachte iWatch en mogelijk ook toekomstige iPhone-modellen zal uitrusten met gebogen schermpjes. Zulke displays zijn op dit moment al verkrijgbaar op de markt: onder meer de Galaxy Round-smartphone van Samsung en de LG G Flex beschikken hierover.