Apple houdt strikt toezicht op de apps die aangeboden mogen worden in de iTunes store. Maar tegen een app die "homoseksualiteit kan genezen" had het aanvankelijk geen bezwaren.

De christelijke non-profit organisatie Exodus International wil homoseksuelen 'bekeren' tot een heteroseksuele levensstijl. Volgens Exodus biedt Christus een genezend alternatief voor mensen met homoseksuele neigingen. Een speciale gratis iPhone app moest hen helpen die af te zweren.

Apple laat apps die groepen of personen kunnen kwetsen niet toe. Maar het zag blijkbaar geen graten in de Exodus app. Op de website van Exodus werd zelfs trots gemeld dat de app een 4+ kwalificatie kreeg, wat betekent dat de inhoud niet aanstootgevend is.

Maar Truth Wins Out, een non-profit organisatie die religieus extremisme tegen homo's bestrijdt, startte een petitie om de 'anti-homo' app te verwijderen. Vandaag ging Apple overstag nadat meer dan 146.000 mensen de petitie tekenden.

Apple houdt strikt toezicht op de apps die aangeboden mogen worden in de iTunes store. Maar tegen een app die "homoseksualiteit kan genezen" had het aanvankelijk geen bezwaren. De christelijke non-profit organisatie Exodus International wil homoseksuelen 'bekeren' tot een heteroseksuele levensstijl. Volgens Exodus biedt Christus een genezend alternatief voor mensen met homoseksuele neigingen. Een speciale gratis iPhone app moest hen helpen die af te zweren. Apple laat apps die groepen of personen kunnen kwetsen niet toe. Maar het zag blijkbaar geen graten in de Exodus app. Op de website van Exodus werd zelfs trots gemeld dat de app een 4+ kwalificatie kreeg, wat betekent dat de inhoud niet aanstootgevend is. Maar Truth Wins Out, een non-profit organisatie die religieus extremisme tegen homo's bestrijdt, startte een petitie om de 'anti-homo' app te verwijderen. Vandaag ging Apple overstag nadat meer dan 146.000 mensen de petitie tekenden.