De cyberaanvallers wisten de makers van de apps voor de gek te houden. Ze maakten een nepversie van Xcode, de software die wordt gebruikt om apps te bouwen. Zo infiltreerden ze in de app en kregen ze uiteindelijk toegang tot de apparaten van nietsvermoedende gebruikers. Het virus kan een gebruiker bijvoorbeeld vragen ergens een wachtwoord in te voeren. Zo kunnen de aanvallers nog meer informatie krijgen.

Volgens beveiligingsbedrijven zijn mogelijk honderden miljoenen mensen de dupe. Het is niet bekend wat Apple-gebruikers kunnen doen om te weten of ze zelf zijn besmet.

De besmette apps zijn vooral populair in China. Het gaat bijvoorbeeld om de populaire chat-app WeChat en taxi-app Didi Kuaidi. Wie achter de aanval zit, is niet duidelijk.

Bron: Automatiseringgids

De cyberaanvallers wisten de makers van de apps voor de gek te houden. Ze maakten een nepversie van Xcode, de software die wordt gebruikt om apps te bouwen. Zo infiltreerden ze in de app en kregen ze uiteindelijk toegang tot de apparaten van nietsvermoedende gebruikers. Het virus kan een gebruiker bijvoorbeeld vragen ergens een wachtwoord in te voeren. Zo kunnen de aanvallers nog meer informatie krijgen.Volgens beveiligingsbedrijven zijn mogelijk honderden miljoenen mensen de dupe. Het is niet bekend wat Apple-gebruikers kunnen doen om te weten of ze zelf zijn besmet.De besmette apps zijn vooral populair in China. Het gaat bijvoorbeeld om de populaire chat-app WeChat en taxi-app Didi Kuaidi. Wie achter de aanval zit, is niet duidelijk.Bron: Automatiseringgids