De Wikileaks-iPhone- en iPad-app is verwijderd uit de Apple app store.

De app van klokkenluiderssite Wikileaks, ontwikkeld door een Rus, bood gebruikers directe toegang tot de documenten op de site en WikiLeaks' Twitter-feed. De app kwam vorige week vrijdag uit en werd ruim 4000 maal gedownload.

Gisteren werd de app verwijderd uit de app store. "Apps moeten in overeenstemming zijn met lokale wetgeving en mogen geen belangen van individuen of groepen schaden", verklaarde een Apple-woordvoerder aan de BBC. Natuurlijk is de site Wikileaks nog gewoon wel te bezoeken via de browser van de iPhone en iPad.

WikiLeaks-apps voor onder meer Google's besturingssysteem Android, zijn nog wel beschikbaar. Google laat de gebruikers van zijn besturingssysteem zelf bepalen welke software ze wel of niet wensen te installeren.

De Wikileaks-iPhone- en iPad-app is verwijderd uit de Apple app store. De app van klokkenluiderssite Wikileaks, ontwikkeld door een Rus, bood gebruikers directe toegang tot de documenten op de site en WikiLeaks' Twitter-feed. De app kwam vorige week vrijdag uit en werd ruim 4000 maal gedownload. Gisteren werd de app verwijderd uit de app store. "Apps moeten in overeenstemming zijn met lokale wetgeving en mogen geen belangen van individuen of groepen schaden", verklaarde een Apple-woordvoerder aan de BBC. Natuurlijk is de site Wikileaks nog gewoon wel te bezoeken via de browser van de iPhone en iPad. WikiLeaks-apps voor onder meer Google's besturingssysteem Android, zijn nog wel beschikbaar. Google laat de gebruikers van zijn besturingssysteem zelf bepalen welke software ze wel of niet wensen te installeren.