Apple wordt in de VS aangeklaagd voor het doorsturen van privégegevens aan adverteerders zonder toestemming van de gebruikers.

Volgens de aanklacht, die dateert van 23 december en werd gedeponeerd bij het gerecht in San José, zouden sommige apps voor de iPhone en de iPad persoonlijke gegevens van gebruikers doorsturen naar adverteerders. Voorbeelden zijn data over welke toepassingsprogramma's gebruikers downloaden, en hoe lang en hoe vaak ze die gebruiken.

De aanklacht vermeldt ook dat sommige applicaties gegevens over locatie, leeftijd en geslacht van de gebruiker, tot zelfs seksuele en politieke voorkeur verkopen aan adverteerders. Onder meer Pandora, Dictionary.com en The Weather Channel worden genoemd.

iPhones en iPads zijn uitgerust met een Unique Device Identifier (UDID), een uniek nummer per toestel zeg maar, dat gebruikers volgens de aanklacht niet kunnen uitschakelen. Apple spreekt dat tegen, en oppert dat het niet mogelijk is om data door te sturen zonder toestemming van de gebruiker.

Apple wordt in de VS aangeklaagd voor het doorsturen van privégegevens aan adverteerders zonder toestemming van de gebruikers. Volgens de aanklacht, die dateert van 23 december en werd gedeponeerd bij het gerecht in San José, zouden sommige apps voor de iPhone en de iPad persoonlijke gegevens van gebruikers doorsturen naar adverteerders. Voorbeelden zijn data over welke toepassingsprogramma's gebruikers downloaden, en hoe lang en hoe vaak ze die gebruiken. De aanklacht vermeldt ook dat sommige applicaties gegevens over locatie, leeftijd en geslacht van de gebruiker, tot zelfs seksuele en politieke voorkeur verkopen aan adverteerders. Onder meer Pandora, Dictionary.com en The Weather Channel worden genoemd. iPhones en iPads zijn uitgerust met een Unique Device Identifier (UDID), een uniek nummer per toestel zeg maar, dat gebruikers volgens de aanklacht niet kunnen uitschakelen. Apple spreekt dat tegen, en oppert dat het niet mogelijk is om data door te sturen zonder toestemming van de gebruiker.