Een iPhone-app van boekenclub ECI.be werd door Apple geweigerd omdat er het mogelijk aanstootgevende woord 'trekken' in voorkwam. De app helpt mensen om tijdens de feestdagen namen te trekken voor wie ze een cadeautje moeten kopen.

Een iPhone-app die consumenten helpt bij het trekken van briefjes of namen voor wie ze tijdens de feestdagen cadeautjes moeten kopen, werd door Apple geweigerd. Apple struikelde over het woordje 'trekken', dat mogelijk vulgair of aanstootgevend kan worden opgevat.

Lootjes trekken om te zien voor wie je een cadeau moet kopen, is nochtans een oude traditie in Nederland en Vlaanderen. In de Vlaamse volksmond spreekt men ook van briefjes of namen 'trekken'. ECI.be ontwikkelde de app zodat mensen dit thuis op hun iPhone kunnen doen.

Het duurde een paar weken om Apple ervan te overtuigen dat het woord 'trekken' in deze context volledig onschuldige werd gebruikt. Door het uitstel kon ECI.be de app niet tijdig uitbrengen voor Sinterklaas. De app is er nu wel, maar werd omgedoopt in het meer onschuldig klinkende ECI Giftshaker. Op http://www.eci.be/giftshaker vind je een demo-video van hoe deze app in realiteit werkt. De iPhone app kun je gratis downloaden op:

http://itunes.apple.com/be/app/eci-giftshaker/id406367878?mt=8

Een iPhone-app van boekenclub ECI.be werd door Apple geweigerd omdat er het mogelijk aanstootgevende woord 'trekken' in voorkwam. De app helpt mensen om tijdens de feestdagen namen te trekken voor wie ze een cadeautje moeten kopen. Een iPhone-app die consumenten helpt bij het trekken van briefjes of namen voor wie ze tijdens de feestdagen cadeautjes moeten kopen, werd door Apple geweigerd. Apple struikelde over het woordje 'trekken', dat mogelijk vulgair of aanstootgevend kan worden opgevat. Lootjes trekken om te zien voor wie je een cadeau moet kopen, is nochtans een oude traditie in Nederland en Vlaanderen. In de Vlaamse volksmond spreekt men ook van briefjes of namen 'trekken'. ECI.be ontwikkelde de app zodat mensen dit thuis op hun iPhone kunnen doen. Het duurde een paar weken om Apple ervan te overtuigen dat het woord 'trekken' in deze context volledig onschuldige werd gebruikt. Door het uitstel kon ECI.be de app niet tijdig uitbrengen voor Sinterklaas. De app is er nu wel, maar werd omgedoopt in het meer onschuldig klinkende ECI Giftshaker. Op http://www.eci.be/giftshaker vind je een demo-video van hoe deze app in realiteit werkt. De iPhone app kun je gratis downloaden op: http://itunes.apple.com/be/app/eci-giftshaker/id406367878?mt=8