Technologiegigant Apple voert onderzoek naar een batterij die werkzaam is op waterstofcellen en zo wekenlang niet moet opgeladen worden. Dat bericht de Britse krant Daily Telegraph op zijn website. De krant baseert zich op documenten die ingediend werden bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office.

De revolutionaire batterij biedt een oplossing voor de korte levensduur van batterijen van de jongste generatie smartphones, tablets en laptops. Bovendien zijn fossiele brandstoffen uitputbaar, zegt Apple in zijn patentaanvraag.

De brandstofcellen, waar waterstof en zuurstof worden omgezet in waterdamp en elektrische energie, zouden ook smaller en lichter zijn dan gewone batterijen.

De technologie werd in het verleden al beschouwd als een oplossing voor schonere wagens. Onder meer Honda maakt er gebruik van. Maar ze ook toepassen in smartphones en laptops, creëert toch een aantal specifieke problemen, geeft het technologiebedrijf toe.

Bijvoorbeeld op het vlak van kostenefficiëntie. Analisten verwachten dat de nieuwe batterijen niet meteen voor morgen zullen zijn.

Technologiegigant Apple voert onderzoek naar een batterij die werkzaam is op waterstofcellen en zo wekenlang niet moet opgeladen worden. Dat bericht de Britse krant Daily Telegraph op zijn website. De krant baseert zich op documenten die ingediend werden bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office. De revolutionaire batterij biedt een oplossing voor de korte levensduur van batterijen van de jongste generatie smartphones, tablets en laptops. Bovendien zijn fossiele brandstoffen uitputbaar, zegt Apple in zijn patentaanvraag. De brandstofcellen, waar waterstof en zuurstof worden omgezet in waterdamp en elektrische energie, zouden ook smaller en lichter zijn dan gewone batterijen. De technologie werd in het verleden al beschouwd als een oplossing voor schonere wagens. Onder meer Honda maakt er gebruik van. Maar ze ook toepassen in smartphones en laptops, creëert toch een aantal specifieke problemen, geeft het technologiebedrijf toe. Bijvoorbeeld op het vlak van kostenefficiëntie. Analisten verwachten dat de nieuwe batterijen niet meteen voor morgen zullen zijn.