Dat meldt althans Mark Gurman van 9to5mac. De doorgaans goed ingelichte Gurman haakt met zijn bericht aan bij een gerucht dat al langer gaat over een nieuwe, kleinere iPhone. Gurman geeft - op gezag van niet nader geïdentificeerde bronnen - echter wel meer details. Apple heeft zoals gebruikelijk niet op het bericht gereageerd.

Gurman denkt dat de nieuwe iPhone lijkt op een nieuwe editie van de iPhone 5S, al doet een gelekte foto van het One More Thing-forum anders vermoeden. Daar verscheen een foto van een gekrompen iPhone 6.

Gurman (en zijn bronnen) gaan ervan uit dat het toestel de type-aanduiding 5se krijgt, voor 'special edition'. Het toestel neemt in ieder geval elementen over van de iPhone 6. Dat geldt bijvoorbeeld voor de A8 en M8-processors, de camera's en de chipsets voor Bluetooth 4.2, VoLTE en 802.11 ac wifi. Ook de Live Photos-functie vindt zijn weg naar dit toestel, denkt Gurman, en het krijgt ook een NFC-chip om Apple Pay mogelijk te maken. Groot verschil is wel dat de iPhone 5se geen drukgevoelig scherm krijgt.

De iPhone 5se zal in Apples assortiment de plaats van model 5s overnemen, is de verwachting van Gurman. Hij zal dan ook net zo duur zijn als de 5s nu. Het apparaat zou al in productie zijn en moet in maart aangekondigd worden, zegt Gurman.

Bron: Automatiseringgids

Dat meldt althans Mark Gurman van 9to5mac. De doorgaans goed ingelichte Gurman haakt met zijn bericht aan bij een gerucht dat al langer gaat over een nieuwe, kleinere iPhone. Gurman geeft - op gezag van niet nader geïdentificeerde bronnen - echter wel meer details. Apple heeft zoals gebruikelijk niet op het bericht gereageerd.Gurman denkt dat de nieuwe iPhone lijkt op een nieuwe editie van de iPhone 5S, al doet een gelekte foto van het One More Thing-forum anders vermoeden. Daar verscheen een foto van een gekrompen iPhone 6. Gurman (en zijn bronnen) gaan ervan uit dat het toestel de type-aanduiding 5se krijgt, voor 'special edition'. Het toestel neemt in ieder geval elementen over van de iPhone 6. Dat geldt bijvoorbeeld voor de A8 en M8-processors, de camera's en de chipsets voor Bluetooth 4.2, VoLTE en 802.11 ac wifi. Ook de Live Photos-functie vindt zijn weg naar dit toestel, denkt Gurman, en het krijgt ook een NFC-chip om Apple Pay mogelijk te maken. Groot verschil is wel dat de iPhone 5se geen drukgevoelig scherm krijgt.De iPhone 5se zal in Apples assortiment de plaats van model 5s overnemen, is de verwachting van Gurman. Hij zal dan ook net zo duur zijn als de 5s nu. Het apparaat zou al in productie zijn en moet in maart aangekondigd worden, zegt Gurman.Bron: Automatiseringgids