Apple klopte onlangs opnieuw aan bij Belgacom. "Maar het stelt te grote eisen over de verkoopsvoorwaarden. Ik wacht op een nieuw voorstel", vertelt ceo Didier Bellens. "Arrogantie is zelden een goede zaak."

"Apple wil absoluut dat we hun producten verkopen. We zijn de enige 'incumbent' waar het nog geen voet in huis heeft." Dat vertelde Belgacom ceo Didier Bellens tijdens de voorstelling van het DigiWorld Yearbook 2012. Bellens was niet te spreken over de arrogantie van één van de grootste it-bedrijven in de wereld. Enkele jaren geleden, bij de lancering van de iPhone in 2007 klopte Apple ook al aan de deur van Belgacom. "Toen eisten ze gewoon onze marketingbudgetten op", aldus Bellens. Uiteindelijk werd Mobistar destijds de exclusieve verdeler van de iPhone. "Maar het is op ons netwerk dat de meest iPhones gebruikt worden", stelt Didier Bellens.

Hij vindt het maar niks dat Apple meteen met contracten zwaait en een minimumverkoop eist. Bellens wimpelde het af en wacht nu op een nieuw voorstel van Apple. "De meeste Apple-toestellen worden vandaag niet via een operator verkocht, maar in diverse winkels. Veel inkomsten zal het niet opleveren."

Belgacom ging er tot voor kort altijd prat op dat het één van de beste verdelers is van de Samsung Galaxy smartphones en tablets. "Die overeenkomst is niet exclusief", benadrukte Didier Bellens. Hij was alvast optimistisch over de toekomst van de telecomindustrie en maakte zich weinig zorgen over cloudspelers zoals Google of Amazon.

Apple klopte onlangs opnieuw aan bij Belgacom. "Maar het stelt te grote eisen over de verkoopsvoorwaarden. Ik wacht op een nieuw voorstel", vertelt ceo Didier Bellens. "Arrogantie is zelden een goede zaak." "Apple wil absoluut dat we hun producten verkopen. We zijn de enige 'incumbent' waar het nog geen voet in huis heeft." Dat vertelde Belgacom ceo Didier Bellens tijdens de voorstelling van het DigiWorld Yearbook 2012. Bellens was niet te spreken over de arrogantie van één van de grootste it-bedrijven in de wereld. Enkele jaren geleden, bij de lancering van de iPhone in 2007 klopte Apple ook al aan de deur van Belgacom. "Toen eisten ze gewoon onze marketingbudgetten op", aldus Bellens. Uiteindelijk werd Mobistar destijds de exclusieve verdeler van de iPhone. "Maar het is op ons netwerk dat de meest iPhones gebruikt worden", stelt Didier Bellens. Hij vindt het maar niks dat Apple meteen met contracten zwaait en een minimumverkoop eist. Bellens wimpelde het af en wacht nu op een nieuw voorstel van Apple. "De meeste Apple-toestellen worden vandaag niet via een operator verkocht, maar in diverse winkels. Veel inkomsten zal het niet opleveren." Belgacom ging er tot voor kort altijd prat op dat het één van de beste verdelers is van de Samsung Galaxy smartphones en tablets. "Die overeenkomst is niet exclusief", benadrukte Didier Bellens. Hij was alvast optimistisch over de toekomst van de telecomindustrie en maakte zich weinig zorgen over cloudspelers zoals Google of Amazon.