In de patentaanvraag staat beschreven dat de camera een infraroodsignaal kan opvangen en de data van het signaal vervolgens kan verwerken. Daarmee kan vervolgens de camera worden uitgeschakeld. Het systeem kan echter ook anders gebruikt worden, bijvoorbeeld in musea. Via een infraroodsignaal kan bijvoorbeeld meer informatie worden gegeven over een kunstwerk.

Het is de vraag in hoeverre het patent, dat in 2011 werd aangevraagd, nog relevant is: inmiddels zijn er ook mogelijkheden op basis van bluetooth om meer informatie te versturen naar telefoons.

(ANP/WK)

In de patentaanvraag staat beschreven dat de camera een infraroodsignaal kan opvangen en de data van het signaal vervolgens kan verwerken. Daarmee kan vervolgens de camera worden uitgeschakeld. Het systeem kan echter ook anders gebruikt worden, bijvoorbeeld in musea. Via een infraroodsignaal kan bijvoorbeeld meer informatie worden gegeven over een kunstwerk.Het is de vraag in hoeverre het patent, dat in 2011 werd aangevraagd, nog relevant is: inmiddels zijn er ook mogelijkheden op basis van bluetooth om meer informatie te versturen naar telefoons.(ANP/WK)