Apple wil alle fysieke knopjes en hendeltjes in de auto vervangen door één dashboard dat zich laat bedienen via een touchscreen. Het bedrijf heeft daarvoor een patent ingediend en ook verkregen. Dat schrijft technologiesite Mashable.

Touchscreen-technologie in de auto is niet nieuw. In nagenoeg elk nieuw automodel kun je je gps of je radio al aansturen via een aanraakscherm. Maar Apple wil dat je ook je ruitenwissers of je autolichten via een touchscreen kunt bedienen.

Apple probeert zich nu al op de automobielmarkt te begeven. Met 'iOS in the car', een functie in het nieuwste mobiele besturingssysteem iOS 7, wil de technologiegigant de iPhone integreren in het elektronicasysteem van je auto, zodat je tijdens het rijden muziek kunt afspelen, bellen, berichten sturen, mapjes opvragen en de Siri-spraakassistent gebruiken. Het bedrijf werkt hiervoor samen met zo'n autofabrikant waaronder BMW, Mercedes en Audi.

Apple wil alle fysieke knopjes en hendeltjes in de auto vervangen door één dashboard dat zich laat bedienen via een touchscreen. Het bedrijf heeft daarvoor een patent ingediend en ook verkregen. Dat schrijft technologiesite Mashable. Touchscreen-technologie in de auto is niet nieuw. In nagenoeg elk nieuw automodel kun je je gps of je radio al aansturen via een aanraakscherm. Maar Apple wil dat je ook je ruitenwissers of je autolichten via een touchscreen kunt bedienen. Apple probeert zich nu al op de automobielmarkt te begeven. Met 'iOS in the car', een functie in het nieuwste mobiele besturingssysteem iOS 7, wil de technologiegigant de iPhone integreren in het elektronicasysteem van je auto, zodat je tijdens het rijden muziek kunt afspelen, bellen, berichten sturen, mapjes opvragen en de Siri-spraakassistent gebruiken. Het bedrijf werkt hiervoor samen met zo'n autofabrikant waaronder BMW, Mercedes en Audi.