Apple heeft een slag thuisgehaald in de strijd met het Taiwanese HTC, dat met zijn smartphones de succesvolle iPhone zou kopiëren. Vanaf april volgend jaar mogen bepaalde toestellen van HTC niet meer in de VS worden verkocht.

De Amerikaanse International Trade Commission oordeelde dat HTC een patent van Apple rond datadetectie heeft geschonden. HTC beloofde meteen om de bewuste technologie van zijn toestellen te halen. Hiermee zou de importban kunnen vervallen.

Voor Apple is het de eerste overwinning in de strijd tegen smartphones die draaien op Android. Apple heeft nog andere rechtszaken lopen tegen HTC, én ook tegen concurrenten Samsung en Motorola. Sinds 2010 en het succes van de smartphones is het aantal patentgeschillen explosief gestegen, ook in Europa.

Bron: Belga

Apple heeft een slag thuisgehaald in de strijd met het Taiwanese HTC, dat met zijn smartphones de succesvolle iPhone zou kopiëren. Vanaf april volgend jaar mogen bepaalde toestellen van HTC niet meer in de VS worden verkocht. De Amerikaanse International Trade Commission oordeelde dat HTC een patent van Apple rond datadetectie heeft geschonden. HTC beloofde meteen om de bewuste technologie van zijn toestellen te halen. Hiermee zou de importban kunnen vervallen. Voor Apple is het de eerste overwinning in de strijd tegen smartphones die draaien op Android. Apple heeft nog andere rechtszaken lopen tegen HTC, én ook tegen concurrenten Samsung en Motorola. Sinds 2010 en het succes van de smartphones is het aantal patentgeschillen explosief gestegen, ook in Europa. Bron: Belga