Een Duitse rechtbank heeft Motorola Mobility donderdag schuldig bevonden aan het maken van inbreuk op patenten van smartphones en tablets van concurrent Apple. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in München bekendgemaakt. Motorola Mobility, eigendom van Google, moet een nog nader te bepalen boete betalen. De apparaten die gebruikmaken van de Apple-technologie moeten bovendien van de markt worden gehaald. De geschonden patenten hadden te maken met de functie waardoor een document terugspringt naar het midden van het scherm als het wordt losgelaten.

Motorola kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak. De zaak is een van de vele patentzaken die technologiebedrijven wereldwijd tegen elkaar voeren.

In Duitsland zijn zelfs erg veel rechtszaken. De wet beschermt patenten daar namelijk erg streng. Apple boekte in Duitsland eerder al successen tegen Samsung.

Bron: Belga

Een Duitse rechtbank heeft Motorola Mobility donderdag schuldig bevonden aan het maken van inbreuk op patenten van smartphones en tablets van concurrent Apple. Dat heeft een woordvoerder van de rechtbank in München bekendgemaakt. Motorola Mobility, eigendom van Google, moet een nog nader te bepalen boete betalen. De apparaten die gebruikmaken van de Apple-technologie moeten bovendien van de markt worden gehaald. De geschonden patenten hadden te maken met de functie waardoor een document terugspringt naar het midden van het scherm als het wordt losgelaten. Motorola kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak. De zaak is een van de vele patentzaken die technologiebedrijven wereldwijd tegen elkaar voeren. In Duitsland zijn zelfs erg veel rechtszaken. De wet beschermt patenten daar namelijk erg streng. Apple boekte in Duitsland eerder al successen tegen Samsung. Bron: Belga