De Amerikaanse informaticareus Apple heeft in China een proces gewonnen tegen de Chinese firma New Apple Concept Digital Technology. Het logo van dat bedrijf lijkt te sterk op dat van het Amerikaanse Apple.

Een rechtbank in Shenyang, de hoofdstad van de provincie Liaoning, gaf de Chinese firma de opdracht om 400.000 yuan (37.260 euro) te betalen aan het Amerikaanse Apple wegens schending van de intellectuele eigendomsrechten.

De onderneming uit Shenzhen, in het zuiden van China, werd opgericht in 2005 en opteerde als logo voor een appel met twee vleugels. Dat logo lijkt volgens de rechter sterk op het logo van de Amerikaanse computerfabrikant, die zijn merk en logo bij zijn intrede op de Chinese markt in 1993 registreerde.

Bron: Belga

De Amerikaanse informaticareus Apple heeft in China een proces gewonnen tegen de Chinese firma New Apple Concept Digital Technology. Het logo van dat bedrijf lijkt te sterk op dat van het Amerikaanse Apple. Een rechtbank in Shenyang, de hoofdstad van de provincie Liaoning, gaf de Chinese firma de opdracht om 400.000 yuan (37.260 euro) te betalen aan het Amerikaanse Apple wegens schending van de intellectuele eigendomsrechten. De onderneming uit Shenzhen, in het zuiden van China, werd opgericht in 2005 en opteerde als logo voor een appel met twee vleugels. Dat logo lijkt volgens de rechter sterk op het logo van de Amerikaanse computerfabrikant, die zijn merk en logo bij zijn intrede op de Chinese markt in 1993 registreerde. Bron: Belga