Samsung ontwikkelde chips en schermen en leverde werk- en opslaggeheugen voor de iPhone van Apple. Maar nu beide bedrijven in een lang aanslepende patentenstrijd verwikkeld zitten, wil Apple de onderdelen elders gaan inkopen.

"Apple heeft duidelijk gemaakt geen gebruik meer te willen maken van technologie van een concurrent", liet een manager bij Samsung weten aan de Korea Times. Zo zal de A7-chip - de opvolger van de door Samsung geproduceerde A4-, A5- en de huidige A6-chip - naar verluidt ontwikkeld worden door de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company.

Ook voor de displays en het werk- en opslaggeheugen zoekt Apple mogelijk een nieuwe toeleverancier.

Als de samenwerking tussen Apple en Samsung op het gebied van ontwikkeling van onderdleen stopgezet wordt, loopt de Koreaanse hardwaregigant miljoenen mis. Inmiddels is een belangrijke chiparchitect van Samsung (Jim Mergard) overigens overgestapt naar Apple. Het zal de gemoederen alleszins niet bedaren.

Samsung ontwikkelde chips en schermen en leverde werk- en opslaggeheugen voor de iPhone van Apple. Maar nu beide bedrijven in een lang aanslepende patentenstrijd verwikkeld zitten, wil Apple de onderdelen elders gaan inkopen. "Apple heeft duidelijk gemaakt geen gebruik meer te willen maken van technologie van een concurrent", liet een manager bij Samsung weten aan de Korea Times. Zo zal de A7-chip - de opvolger van de door Samsung geproduceerde A4-, A5- en de huidige A6-chip - naar verluidt ontwikkeld worden door de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Ook voor de displays en het werk- en opslaggeheugen zoekt Apple mogelijk een nieuwe toeleverancier. Als de samenwerking tussen Apple en Samsung op het gebied van ontwikkeling van onderdleen stopgezet wordt, loopt de Koreaanse hardwaregigant miljoenen mis. Inmiddels is een belangrijke chiparchitect van Samsung (Jim Mergard) overigens overgestapt naar Apple. Het zal de gemoederen alleszins niet bedaren.