Faceshift werkte mee aan de huidige "Star Wars"-film. Via Faceshift-software die bewegingen registreert, krijgen geanimeerde figuren de mimiek van menselijke acteurs.

De Zwitserse start-up is in de zomer van 2012 door Thibault Weise, Brian Amberg en Sofien Bouaziz opgericht in Zürich, als een spin-off van twee technische hogescholen, in Lausanne en Zürich.

"Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologische bedrijven, over het algemeen spreken we ons niet uit over onze doelen of plannen", aldus een Apple-woordvoerder aan TechCrunch. Verschillende medewerkers van Faceshift zouden intussen vanuit Europa voor Apple werken.

De technologie van Faceshift kan binnenkort in computerspelletjes ingebakken worden. Games spelen een grotere rol bij de nieuwe versie van Apple TV.

In onderstaande video ziet u hoe de technologie van Faceshift werkt. (Belga/WK)

Faceshift werkte mee aan de huidige "Star Wars"-film. Via Faceshift-software die bewegingen registreert, krijgen geanimeerde figuren de mimiek van menselijke acteurs.De Zwitserse start-up is in de zomer van 2012 door Thibault Weise, Brian Amberg en Sofien Bouaziz opgericht in Zürich, als een spin-off van twee technische hogescholen, in Lausanne en Zürich."Apple koopt van tijd tot tijd kleinere technologische bedrijven, over het algemeen spreken we ons niet uit over onze doelen of plannen", aldus een Apple-woordvoerder aan TechCrunch. Verschillende medewerkers van Faceshift zouden intussen vanuit Europa voor Apple werken.De technologie van Faceshift kan binnenkort in computerspelletjes ingebakken worden. Games spelen een grotere rol bij de nieuwe versie van Apple TV.In onderstaande video ziet u hoe de technologie van Faceshift werkt. (Belga/WK)