Volgens Apple-topman Phil Schiller was de iPhone een 'bet the company-product', een toestel waarvoor men het bedrijf op het spel heeft gezet.

"Er hingen gigantische risico's vast aan de iPhone. We waren net weer goed bezig met de iPod, en toen besloten we al onze middelen - op het financiële vlak en op het gebied van mankracht - te stoppen in de ontwikkeling van een smartphone", zei Schiller in de rechtbank, waar Apple en Samsung een eerder vastgelegde patentzaak uitvechten.

Apple wil daarbij 380 miljoen dollar van Samsung ontvangen vanwege een patentschending, Samsung is maar bereid om 53 miljoen dollar te geven.

De marketingdirecteur van Apple bevestigde verder ook wat Steve Jobs in 2010 al in 2010 zei: dat er al een prototype van de iPad was voor er sprake was van de iPhone.

Volgens Apple-topman Phil Schiller was de iPhone een 'bet the company-product', een toestel waarvoor men het bedrijf op het spel heeft gezet. "Er hingen gigantische risico's vast aan de iPhone. We waren net weer goed bezig met de iPod, en toen besloten we al onze middelen - op het financiële vlak en op het gebied van mankracht - te stoppen in de ontwikkeling van een smartphone", zei Schiller in de rechtbank, waar Apple en Samsung een eerder vastgelegde patentzaak uitvechten. Apple wil daarbij 380 miljoen dollar van Samsung ontvangen vanwege een patentschending, Samsung is maar bereid om 53 miljoen dollar te geven. De marketingdirecteur van Apple bevestigde verder ook wat Steve Jobs in 2010 al in 2010 zei: dat er al een prototype van de iPad was voor er sprake was van de iPhone.