Tim Cook sprak gisteren op de WSJD, een nieuwe conferentie over technologie van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal, die plaatsvond in Californië. Apple Pay op 72 uur 1 miljoen keer geactiveerd

De Apple-CEO beweerde dat Apple Pay reeds leider is in de markt van contactloze betaaldiensten. 'Binnen de 72 uur zijn is Apple Pay al één miljoen keer geactiveerd', zei hij.

Volgens Cook zullen meer retailers Apple Pay gaan gebruiken omdat de dienst betrouwbaar is. 'Een paar keer per jaar van betaalkaart wisselen is a pain in the butt. Apple Pay is veilig. Wij zijn geen Big Brother. We verzamelen uw data niet. Dat laten we aan anderen over', sneerde hij, vermoedelijk, naar grote concurrent Google.

Apple Watch vergt dagelijkse oplaadbeurt

Nog een belangrijke vraag die Tim Cook voorgeschoteld kreeg op de WSJD, is hoe lang de batterij van de Apple Watch - die volgend jaar verkrijgbaar zal zijn - het zal uithouden. 'We denken dat mensen het horloge zo veel gaan gebruiken dat ze het dagelijks zullen moeten opladen', bleef hij enigszins op de oppervlakte.

iPod Classic stopgezet wegens schaarste onderdelen

Ten slotte verklaarde Cook nog waarom de iPod Classic (waaronder die van 160 GB) moest verdwijnen. 'We zijn gestopt met het maken van de klassieke iPod omdat we de onderdelen nergens ter wereld meer konden verkrijgen'. Nu nog een nieuwe ontwerpen, vindt hij niet zo praktisch.

Tim Cook sprak gisteren op de WSJD, een nieuwe conferentie over technologie van de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal, die plaatsvond in Californië. Apple Pay op 72 uur 1 miljoen keer geactiveerd De Apple-CEO beweerde dat Apple Pay reeds leider is in de markt van contactloze betaaldiensten. 'Binnen de 72 uur zijn is Apple Pay al één miljoen keer geactiveerd', zei hij. Volgens Cook zullen meer retailers Apple Pay gaan gebruiken omdat de dienst betrouwbaar is. 'Een paar keer per jaar van betaalkaart wisselen is a pain in the butt. Apple Pay is veilig. Wij zijn geen Big Brother. We verzamelen uw data niet. Dat laten we aan anderen over', sneerde hij, vermoedelijk, naar grote concurrent Google.Apple Watch vergt dagelijkse oplaadbeurtNog een belangrijke vraag die Tim Cook voorgeschoteld kreeg op de WSJD, is hoe lang de batterij van de Apple Watch - die volgend jaar verkrijgbaar zal zijn - het zal uithouden. 'We denken dat mensen het horloge zo veel gaan gebruiken dat ze het dagelijks zullen moeten opladen', bleef hij enigszins op de oppervlakte. iPod Classic stopgezet wegens schaarste onderdelenTen slotte verklaarde Cook nog waarom de iPod Classic (waaronder die van 160 GB) moest verdwijnen. 'We zijn gestopt met het maken van de klassieke iPod omdat we de onderdelen nergens ter wereld meer konden verkrijgen'. Nu nog een nieuwe ontwerpen, vindt hij niet zo praktisch.