De Brusselse start-up Appsolution, gespecialiseerd in mobiele applicaties, wil uitbreiden in Europa. Daarvoor werkt het bedrijf aan een kapitaalverhoging.

Appsolution, dat in 2009 in opgericht, is gespecialiseerd in mobiele apps, in de eerste plaats voor de b2c-markt. Het bedrijf kan referenties voorleggen als de Nationale Loterij, JC Decaux, Roularta, Ice-Watch, McDonald's, Belgacom, Voo, Sud Presse of NRJ. In 2010 draaide het bedrijf een omzet van 620.000 euro. Voor de eerste 9 maanden van dit jaar is het bedrijf al de kaap van 1 miljoen euro gepasseerd, met 15 mensen. De teller staat op meer dan 7 miljoen gedownloade apps.

Tegenwoordig mikt het bedrijf ook op de b2b-markt, die ceo Jean-Paul de Ville ziet als "een veelbelovende niche die enorme kansen biedt". Zo zijn er apps die bijvoorbeeld processen kunnen verbeteren of de commerciële efficiëntie van bedrijven kunnen verhogen. Nu al staat die b2b-markt voor 60 procent van de omzet.

Om de ontwikkeling ervan nog te versnellen, kondigt Appsolution een kapitaalverhoging aan, waarmee het bedrijf kan doorgroeien naar de rest van Europa. Zo zullen verkopers in verschillende landen app-ontwikkeldiensten op maat gaan aanbieden. Doel is om het kapitaal met 25 procen te verhogen en 25 procent van het kapitaal open te stellen voor partners.

De Brusselse start-up Appsolution, gespecialiseerd in mobiele applicaties, wil uitbreiden in Europa. Daarvoor werkt het bedrijf aan een kapitaalverhoging. Appsolution, dat in 2009 in opgericht, is gespecialiseerd in mobiele apps, in de eerste plaats voor de b2c-markt. Het bedrijf kan referenties voorleggen als de Nationale Loterij, JC Decaux, Roularta, Ice-Watch, McDonald's, Belgacom, Voo, Sud Presse of NRJ. In 2010 draaide het bedrijf een omzet van 620.000 euro. Voor de eerste 9 maanden van dit jaar is het bedrijf al de kaap van 1 miljoen euro gepasseerd, met 15 mensen. De teller staat op meer dan 7 miljoen gedownloade apps. Tegenwoordig mikt het bedrijf ook op de b2b-markt, die ceo Jean-Paul de Ville ziet als "een veelbelovende niche die enorme kansen biedt". Zo zijn er apps die bijvoorbeeld processen kunnen verbeteren of de commerciële efficiëntie van bedrijven kunnen verhogen. Nu al staat die b2b-markt voor 60 procent van de omzet. Om de ontwikkeling ervan nog te versnellen, kondigt Appsolution een kapitaalverhoging aan, waarmee het bedrijf kan doorgroeien naar de rest van Europa. Zo zullen verkopers in verschillende landen app-ontwikkeldiensten op maat gaan aanbieden. Doel is om het kapitaal met 25 procen te verhogen en 25 procent van het kapitaal open te stellen voor partners.