De Brusselse en Waalse kabeloperator VOO heeft voor de optimalisering van zijn netwerk gekozen voor de oplossing van Arcadiz Telecom.

Om zijn distributienetwerken te verbinden en om zijn transportplatformen te standaardiseren koos VOO voor de combinatie optische vezels met Ethernet van ADVA Optical Networking zoals die door systeemintegrator Arcadiz Telecom werd voorgesteld.

VOO moest immers verscheidene overgenomen regionale netwerken integreren, netwerken die samen meer dan 2000 km overspannen. Het uiteindelijke doel was om diensten als voice-over-ip (voip) en video-on-demand (vod) te kunnen aanbieden. Daarvoor was een infrastructuur nodig die gebaseerd is op 1- en 10Gigabit Ethernet.

Het ADVA FSP 3000 multi-haul platform vormt de basis van een 10Gbit/s optische backbone én voor de multiple 1Gbit/s metro access rings. Om transparante sub-Gbit/s verbindingen te kunnen bieden, is de oplossing uitgebreid met de ADVA FSP150. Het beheer gebeurt met de ADVA Network Manager.

Arcadiz Telecom neemt het verder onderhoud en de ondersteuning voor z'n rekening.

De Brusselse en Waalse kabeloperator VOO heeft voor de optimalisering van zijn netwerk gekozen voor de oplossing van Arcadiz Telecom. Om zijn distributienetwerken te verbinden en om zijn transportplatformen te standaardiseren koos VOO voor de combinatie optische vezels met Ethernet van ADVA Optical Networking zoals die door systeemintegrator Arcadiz Telecom werd voorgesteld. VOO moest immers verscheidene overgenomen regionale netwerken integreren, netwerken die samen meer dan 2000 km overspannen. Het uiteindelijke doel was om diensten als voice-over-ip (voip) en video-on-demand (vod) te kunnen aanbieden. Daarvoor was een infrastructuur nodig die gebaseerd is op 1- en 10Gigabit Ethernet. Het ADVA FSP 3000 multi-haul platform vormt de basis van een 10Gbit/s optische backbone én voor de multiple 1Gbit/s metro access rings. Om transparante sub-Gbit/s verbindingen te kunnen bieden, is de oplossing uitgebreid met de ADVA FSP150. Het beheer gebeurt met de ADVA Network Manager. Arcadiz Telecom neemt het verder onderhoud en de ondersteuning voor z'n rekening.