ArcelorMittal geviseerd door Anonymous

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

ArcelorMittal wordt geviseerd door Anonymous. In een op nieuwjaar verschenen YouTube-bericht dreigt de Belgische tak van het hackerscollectief met een cyberaanval op de staalgroep. In de boodschap klonk het dat Anonymous de staalreus wil aanpakken uit protest tegen de sluiting van de warme lijn in Luik. Die sluiting werd eind vorig jaar aangekondigd en zal 581 mensen hun job kosten. De hackers zouden de websites van ArcelorMittal kunnen blokkeren, en vertrouwelijke informatie publiceren. De Belgische directie van het bedrijf zegt de bedreigingen ernstig te nemen, en heeft de bevoegde autoriteiten ingelicht. “We hebben een uit de kluiten gewassen beveiligingssystemen, en nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om ons te beschermen tegen dit soort acties”, luidt het.

ArcelorMittal wordt geviseerd door Anonymous. In een op nieuwjaar verschenen YouTube-bericht dreigt de Belgische tak van het hackerscollectief met een cyberaanval op de staalgroep.

In de boodschap klonk het dat Anonymous de staalreus wil aanpakken uit protest tegen de sluiting van de warme lijn in Luik. Die sluiting werd eind vorig jaar aangekondigd en zal 581 mensen hun job kosten. De hackers zouden de websites van ArcelorMittal kunnen blokkeren, en vertrouwelijke informatie publiceren.

De Belgische directie van het bedrijf zegt de bedreigingen ernstig te nemen, en heeft de bevoegde autoriteiten ingelicht. “We hebben een uit de kluiten gewassen beveiligingssystemen, en nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om ons te beschermen tegen dit soort acties”, luidt het.

Bovendien zijn de bedreigingen zinloos volgens het management, “omdat ArcelorMittal betrokken is bij een delicate sociale dialoog, gericht op het vinden van oplossingen voor alle betrokken werknemers.”

Het dreigement werd opgepikt door het Franse tijdschrift Le Nouvel Observateur. Van de Belgische tak van Anonymous, AnonOps geheten, zijn nog geen echte wapenfeiten bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content