ARM is een toonaangevende producent van chips voor smartphones, tablets en andere gadgets die verbonden zijn met internet. Het was vorig jaar goed voor een omzet van bijna 1 miljard pond. Na de overname zal het hoofdkwartier van ARM in Cambridge gevestigd blijven. Daarbij zal SoftBank het personeelsbestand in het Verenigd Koninkrijk in de komende vijf jaar ten minste verdubbelen, gaf de onderneming aan.

De transactie wordt deels in contanten en deels via leningen voldaan. De miljardenovername van ARM door SoftBank is volgens kenners hoogst ongebruikelijk, omdat het Aziatische bedrijf normaliter de voorkeur geeft aan investeringen in kleinere bedrijven met groeipotentieel. (ANP)

ARM is een toonaangevende producent van chips voor smartphones, tablets en andere gadgets die verbonden zijn met internet. Het was vorig jaar goed voor een omzet van bijna 1 miljard pond. Na de overname zal het hoofdkwartier van ARM in Cambridge gevestigd blijven. Daarbij zal SoftBank het personeelsbestand in het Verenigd Koninkrijk in de komende vijf jaar ten minste verdubbelen, gaf de onderneming aan.De transactie wordt deels in contanten en deels via leningen voldaan. De miljardenovername van ARM door SoftBank is volgens kenners hoogst ongebruikelijk, omdat het Aziatische bedrijf normaliter de voorkeur geeft aan investeringen in kleinere bedrijven met groeipotentieel. (ANP)