Technologiereus Apple heeft Arthur Levinson aangeduid als 'non-executive chairman'. Disney-ceo Robert Iger krijgt een zitje in de raad van bestuur.

Toen Steve Jobs in augustus een stap terug zette als ceo en zich liet opvolgen door Tim Cook, werd hij voorzitter van Apple. Sinds het overlijden van Jobs begin oktober was die plek vacant. Zijn opvolger wordt nu Arthur Levinson, die al sinds 2000 deel uitmaakt van de raad van bestuur van Apple. Hij was daarmee het langst zetelende bestuurslid van het bedrijf. Levinson (61) is een oudgediende van biotechnologiebedrijf Genentech. Hij was er tussen 1995 en 2009 ceo en nadien voorzitter.

De plaats van Levinson in de raad van bestuur gaat naar Robert - 'Bob' - Iger, de ceo van Disney. Geen toevallige keuze: Steve Jobs werd aandeelhouder en bestuurder van Disney nadat de animatiestudio Pixar (waarin Jobs een belangrijke participatie bezat) verkocht werd aan het entertainmentbedrijf. Bob Iger werkte in de televisiewereld (bij televisiezender ABC), tot Disney de zender overnam in 1999. Nadien werd Iger eerst voorzitter, vervolgens coo en later ceo van Disney.

Technologiereus Apple heeft Arthur Levinson aangeduid als 'non-executive chairman'. Disney-ceo Robert Iger krijgt een zitje in de raad van bestuur. Toen Steve Jobs in augustus een stap terug zette als ceo en zich liet opvolgen door Tim Cook, werd hij voorzitter van Apple. Sinds het overlijden van Jobs begin oktober was die plek vacant. Zijn opvolger wordt nu Arthur Levinson, die al sinds 2000 deel uitmaakt van de raad van bestuur van Apple. Hij was daarmee het langst zetelende bestuurslid van het bedrijf. Levinson (61) is een oudgediende van biotechnologiebedrijf Genentech. Hij was er tussen 1995 en 2009 ceo en nadien voorzitter. De plaats van Levinson in de raad van bestuur gaat naar Robert - 'Bob' - Iger, de ceo van Disney. Geen toevallige keuze: Steve Jobs werd aandeelhouder en bestuurder van Disney nadat de animatiestudio Pixar (waarin Jobs een belangrijke participatie bezat) verkocht werd aan het entertainmentbedrijf. Bob Iger werkte in de televisiewereld (bij televisiezender ABC), tot Disney de zender overnam in 1999. Nadien werd Iger eerst voorzitter, vervolgens coo en later ceo van Disney.