Het systeem Brainomix e-Stroke, dat ontwikkeld werd door een bedrijf uit Oxford, maakt een snellere diagnose mogelijk en kiest sneller de meest geschikte behandeling. Het gebruik ervan, bij 111.000 gevallen waarbij er een vermoeden was van een beroerte, vergrootte het percentage patiënten zonder lichte beperking van 16 tot 48 procent.

Artificiële intellligentie helpt bij beslissingen bij de interpretatie van hersenscans, zodat de patiënt 'de goede behandeling, op de goede plek, op het goede moment' krijgt, zegt het ministerie. Ieder jaar krijgen er in Engeland 85.000 personen een beroerte.

Het systeem Brainomix e-Stroke, dat ontwikkeld werd door een bedrijf uit Oxford, maakt een snellere diagnose mogelijk en kiest sneller de meest geschikte behandeling. Het gebruik ervan, bij 111.000 gevallen waarbij er een vermoeden was van een beroerte, vergrootte het percentage patiënten zonder lichte beperking van 16 tot 48 procent. Artificiële intellligentie helpt bij beslissingen bij de interpretatie van hersenscans, zodat de patiënt 'de goede behandeling, op de goede plek, op het goede moment' krijgt, zegt het ministerie. Ieder jaar krijgen er in Engeland 85.000 personen een beroerte.