Het in slecht vaarwater belande telecombedrijf Artilium, heeft een nieuwe Raad van Bestuur. Dankzij extra kapitaal (2,5 miljoen euro), kan de handel in het aandeel nu weer hernomen worden.

Even recapituleren. Artilium is een Brugs bedrijf dat gespecialiseerd is in (mobiele) telecomplatformen en -diensten. Vooral mobile virtual network operators (MVNO's) maken gretig gebruik van de technologie. Zo zijn in België de MVNO's Simyo en Medion klant, maar ook KPN, BT België en de Nederlandse kabeloperator Casema (nu Ziggo) zijn enkele belangrijke referenties.

Begin juli schorste de London Stock Exchange het aandeel van Artilium, na het opstappen van ceo Robert Marcus die met zijn vertrek ook de Raad van Bestuur lam legde. De achterliggende oorzaak was grote onenigheid over de koers die het schip moest varen om cashproblemen op te lossen.

Maarten Bisseling, de toenmalige chief operating officer bij Artilium, nam sindsdien de rol van tijdelijke ceo op zich. Nu is beslist dat Bisseling - die eerder project manager en it-manager bij Base was - zijn tijdelijk statuut inruilt voor een definitieve benoeming tot ceo van de Artiliumgroep. Aan hem de taak om zich nu te concentreren op het operationele gedeelte en het creëren van nieuwe 'business'.

Bisseling zal rapporterenaan de nieuwe Raad van Bestuur, waarvan Adriaan Reinders (64) en Thomas Trainer (62) voortaan lid uitmaken. Reinders brengt meer dan 30 jaar ervaring in management en consultancy in de technologiesector mee en is verantwoordelijk voor vijf start-ups. Thomas Trainer werkte eerder voor onder meer Citygroup en Pepsico waarbij hij hen door it-transformatieprojecten hielp. Fred Mulder zal de Board leiden.

Artilium laat in een officiële beursmededeling weten dat het een extra 2,5 miljoen euro opgehaald heeft. Dat moet voldoende zijn om de financiering veilig te stellen tot wanneer het bedrijf opnieuw break even draait. Artilium gaat er vanuit dat dat in 2011 zal gebeuren.

Het in slecht vaarwater belande telecombedrijf Artilium, heeft een nieuwe Raad van Bestuur. Dankzij extra kapitaal (2,5 miljoen euro), kan de handel in het aandeel nu weer hernomen worden. Even recapituleren. Artilium is een Brugs bedrijf dat gespecialiseerd is in (mobiele) telecomplatformen en -diensten. Vooral mobile virtual network operators (MVNO's) maken gretig gebruik van de technologie. Zo zijn in België de MVNO's Simyo en Medion klant, maar ook KPN, BT België en de Nederlandse kabeloperator Casema (nu Ziggo) zijn enkele belangrijke referenties. Begin juli schorste de London Stock Exchange het aandeel van Artilium, na het opstappen van ceo Robert Marcus die met zijn vertrek ook de Raad van Bestuur lam legde. De achterliggende oorzaak was grote onenigheid over de koers die het schip moest varen om cashproblemen op te lossen. Maarten Bisseling, de toenmalige chief operating officer bij Artilium, nam sindsdien de rol van tijdelijke ceo op zich. Nu is beslist dat Bisseling - die eerder project manager en it-manager bij Base was - zijn tijdelijk statuut inruilt voor een definitieve benoeming tot ceo van de Artiliumgroep. Aan hem de taak om zich nu te concentreren op het operationele gedeelte en het creëren van nieuwe 'business'. Bisseling zal rapporterenaan de nieuwe Raad van Bestuur, waarvan Adriaan Reinders (64) en Thomas Trainer (62) voortaan lid uitmaken. Reinders brengt meer dan 30 jaar ervaring in management en consultancy in de technologiesector mee en is verantwoordelijk voor vijf start-ups. Thomas Trainer werkte eerder voor onder meer Citygroup en Pepsico waarbij hij hen door it-transformatieprojecten hielp. Fred Mulder zal de Board leiden. Artilium laat in een officiële beursmededeling weten dat het een extra 2,5 miljoen euro opgehaald heeft. Dat moet voldoende zijn om de financiering veilig te stellen tot wanneer het bedrijf opnieuw break even draait. Artilium gaat er vanuit dat dat in 2011 zal gebeuren.