De Gentse bedrijven Artwork Systems en Esko, beiden specialisten in technologie voor drukvoorbereiding, willen hun krachten bundelen. Esko biedt 196 miljoen euro voor Artwork Systems.

Het bod van 11,5 euro per aandeel, behelst het aandeel van de oprichters van Artwork Systems (76,69 procent), Guido Van der Schueren, Peter Denoo en Bart Denoo. Daardoor wordt het bedrijf gewaardeerd op 196 miljoen euro. Die eerste transactie zou op 9 augustus worden afgerond, waarna Esko een bod doet op de overige aandelen. Als het bedrijf 95 procent van het bedrijf in handen heeft, doet het een uitkoopbod.

Esko is een Gentse specialist in systeemintegratie van drukvoorbereidingssystemen voor de verpakkingsindustrie. Het bedrijf is sinds oktober 2005 in handen van de Deense investeerder Axcel. Esko draaide in 2006 een omzet van 127 miljoen euro met 735 mensen wereldwijd. Artwork Systems van zijn kant maakt software voor de voorbereiding van professionele kleurendruk. De firma boekte in 2006 een omzet van 46,48 miljoen euro met 200 mensen.

Een kleine optelsom maakt een bedrijf van bijna 1000 mensen met een omzet van zo'n 180 miljoen euro. Beide bedrijven waren internationaal al sterk aanwezig (Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië).

De Gentse bedrijven Artwork Systems en Esko, beiden specialisten in technologie voor drukvoorbereiding, willen hun krachten bundelen. Esko biedt 196 miljoen euro voor Artwork Systems. Het bod van 11,5 euro per aandeel, behelst het aandeel van de oprichters van Artwork Systems (76,69 procent), Guido Van der Schueren, Peter Denoo en Bart Denoo. Daardoor wordt het bedrijf gewaardeerd op 196 miljoen euro. Die eerste transactie zou op 9 augustus worden afgerond, waarna Esko een bod doet op de overige aandelen. Als het bedrijf 95 procent van het bedrijf in handen heeft, doet het een uitkoopbod. Esko is een Gentse specialist in systeemintegratie van drukvoorbereidingssystemen voor de verpakkingsindustrie. Het bedrijf is sinds oktober 2005 in handen van de Deense investeerder Axcel. Esko draaide in 2006 een omzet van 127 miljoen euro met 735 mensen wereldwijd. Artwork Systems van zijn kant maakt software voor de voorbereiding van professionele kleurendruk. De firma boekte in 2006 een omzet van 46,48 miljoen euro met 200 mensen. Een kleine optelsom maakt een bedrijf van bijna 1000 mensen met een omzet van zo'n 180 miljoen euro. Beide bedrijven waren internationaal al sterk aanwezig (Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië).