De Nederlandse chipmachinefabrikant ASML heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een recordomzet geboekt en blijft optimistisch over de komende maanden. Dat meldde ASML woensdag.

ASML boekte in het vierde kwartaal een omzet van 1,85 miljard euro. Dat is de hoogste kwartaalomzet die het bedrijf ooit wist te halen. Een jaar eerder bedroegen de opbrengsten 1 miljard euro. De nettowinst van ASML lag met 481 miljoen euro ruim 60 procent hoger dan een jaar eerder.

In heel 2013 boekte ASML een omzet van 5,3 miljard euro. Dat is het op één na hoogste niveau ooit. De nettowinst daalde wel en kwam nog net boven het miljard uit.

De chipmachinefabrikant verwacht dat de omzet in de eerste helft van dit jaar op ongeveer 3 miljard euro uitkomt. Voor een voorspelling voor het hele jaar is het nog te vroeg, luidde het woensdag. (Belga)

De Nederlandse chipmachinefabrikant ASML heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een recordomzet geboekt en blijft optimistisch over de komende maanden. Dat meldde ASML woensdag. ASML boekte in het vierde kwartaal een omzet van 1,85 miljard euro. Dat is de hoogste kwartaalomzet die het bedrijf ooit wist te halen. Een jaar eerder bedroegen de opbrengsten 1 miljard euro. De nettowinst van ASML lag met 481 miljoen euro ruim 60 procent hoger dan een jaar eerder. In heel 2013 boekte ASML een omzet van 5,3 miljard euro. Dat is het op één na hoogste niveau ooit. De nettowinst daalde wel en kwam nog net boven het miljard uit. De chipmachinefabrikant verwacht dat de omzet in de eerste helft van dit jaar op ongeveer 3 miljard euro uitkomt. Voor een voorspelling voor het hele jaar is het nog te vroeg, luidde het woensdag. (Belga)