Er werd geen echte Aston Martin DB5 uit 1960 opgeblazen in de jongste James Bond-prent 'Skyfall'. Het ging om een replica, gemaakt door het Duitse 3D-printing bedrijf Voxeljet.

De vintage Aston Martin DB5 - die vijftig jaar geleden ook in de allereerste Bondfilm pronkte - is uiterst zeldzaam en kostbaar, en daarom kozen de producenten van 'Skyfall' om er een kopie van te laten namaken.

Dat gebeurde niet volledig met de computer, zoals gebruikelijk gedaan wordt. De replica werd op 1:3 schaal uitgeprint met behulp van een 3D-printer van 8 vierkante meter van het Duitse Voxeljet; de VX 4000.

Er werd geen echte Aston Martin DB5 uit 1960 opgeblazen in de jongste James Bond-prent 'Skyfall'. Het ging om een replica, gemaakt door het Duitse 3D-printing bedrijf Voxeljet. De vintage Aston Martin DB5 - die vijftig jaar geleden ook in de allereerste Bondfilm pronkte - is uiterst zeldzaam en kostbaar, en daarom kozen de producenten van 'Skyfall' om er een kopie van te laten namaken. Dat gebeurde niet volledig met de computer, zoals gebruikelijk gedaan wordt. De replica werd op 1:3 schaal uitgeprint met behulp van een 3D-printer van 8 vierkante meter van het Duitse Voxeljet; de VX 4000.