Astrid-communicatiesysteem meer dan een uur verstoord door panne

© BELGA

Astrid, het interne communicatiesysteem van de Belgische hulp- en veiligheidsdiensten, was dinsdag een uur en een kwartier onbereikbaar na een technisch incident in het Brusselse.

De panne werd veroorzaakt tijdens werkzaamheden om de capaciteit van het netwerk te vergroten. Dat blijkt uit een persbericht van de telecomoperator.

“Alle ploegen hebben hun uiterste best gedaan om dit incident zo snel mogelijk te verhelpen, onder meer door het nodige materiaal voor de herstelling zo snel mogelijk ter plaatse te brengen”, zegt Daniel Haché van het Astrid-netwerk. De storing, die om 14.15 uur begon, stuurde alle radiocommunicatie in het Brussels Gewest in de war tot 15.30 uur.

Het Astrid-netwerk werd in 1998 opgestart om de coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten vlotter te laten verlopen. Na de aanslagen van 22 maart in Brussel bleek echter dat de capaciteit van het netwerk onvoldoende groot was om bij extreme noodgevallen de communicatie te verzekeren. Bijna een kwart van alle pogingen tot communicatie tijdens de aanslagen ging de mist in. # [Belga]

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content