Vier jaar na datum zijn eindelijk alle 196 politiezones in België aangesloten op het digitale communicatienetwerk Astrid. Vorige week hebben de laatste twee politiezones in Namen en Luik zich aangesloten. Dat nieuws staat te lezen bij De Standaard Online.

Astrid is het digitale communicatienetwerk dat alle hulp- en veiligheidsdiensten in ons land gebruiken. De grote reden voor de vertraging, is dat de zoektocht naar geschikte locaties voor de zendmasten bijzonder moeizaam verliep. Langs de ene kant waren er soms juridische problemen, maar bovendien werden al snel her en der actiecomité's opgericht om de zendmasten uit de actievoerders hun achtertuin te houden. Pas sinds kort is het volledige netwerk van 435 zendmasten volledig operationeel. Later dit jaar en in 2008 komen er nog eens een 80-tal extra zendmasten bij om de radiodekking te verbeteren.

In totaal zijn er in België 33.000 radio's aangesloten op Astrid: naast de federale politie hebben ook bewakingsfirma's, ziekenwagendeinsten en ziekenhuizen toegang. Maar ook de FOD Volksgezondheid, Justitie en Defensie, Douane en Accijnzen en de Civiele Bescherming maken gebruik van het netwerk.

Vier jaar na datum zijn eindelijk alle 196 politiezones in België aangesloten op het digitale communicatienetwerk Astrid. Vorige week hebben de laatste twee politiezones in Namen en Luik zich aangesloten. Dat nieuws staat te lezen bij De Standaard Online. Astrid is het digitale communicatienetwerk dat alle hulp- en veiligheidsdiensten in ons land gebruiken. De grote reden voor de vertraging, is dat de zoektocht naar geschikte locaties voor de zendmasten bijzonder moeizaam verliep. Langs de ene kant waren er soms juridische problemen, maar bovendien werden al snel her en der actiecomité's opgericht om de zendmasten uit de actievoerders hun achtertuin te houden. Pas sinds kort is het volledige netwerk van 435 zendmasten volledig operationeel. Later dit jaar en in 2008 komen er nog eens een 80-tal extra zendmasten bij om de radiodekking te verbeteren. In totaal zijn er in België 33.000 radio's aangesloten op Astrid: naast de federale politie hebben ook bewakingsfirma's, ziekenwagendeinsten en ziekenhuizen toegang. Maar ook de FOD Volksgezondheid, Justitie en Defensie, Douane en Accijnzen en de Civiele Bescherming maken gebruik van het netwerk.